onsdag 25. september 2013

Vi har slike ælj-kleer hæmme

Vi sitter i barnehage etter en fin men litt småkald regnværstur til Oasen og snakker litt om hva vi har gjort på tur i dag og hvilke opplevelser vi synes var aller aller best. Og det er mange tanker og meninger som kommer. En av seniorene fatter interesse for den voksne sitt ark der det noteres ned stikkord og gullkorn. Noe må ned på papiret for å huskes til bloggstunden, andre ting ligger allerede i arkivet i hodet for glade-minner-man-får-motivasjon-og-smilerynker av.
"Men hva er det du skriver? Er det de små bokstavene dette? Vi har lært H på den ene siden i seniorboka i dag og I på den andre siden!" Den voksne kan bekrefte at det er både små bokstaver og noe vi kaller for formskrift - at man tegner bokstavene slik at de henger sammen.

Varm sjørøversuppe smaker godt og varmer
både hender og resten av kroppen
Tilbake til turen vår:
"Vi lekte og hadde det veldig gøy - ALLE sammen" sier en av seniorjentene Hun smiler, titter litt tankefullt på perlingen hun holder på med og fortsetter "Også åt vi litt mat og tok bilde av alle sammen inne i gapahuken!"
Et par av guttene skyter inn "Ja også hadde vi slike skutare da, fær vi jakte på æljen. Å vi kunne ha hatt på øss slike ælje-kleer fær det har vi hæmme. Men vi hadde itte det. fær de er hæmme de. Men vi har det altså!"

"Inne i skogen var det en diger stein, den var kjæmpe kjæmpe stor. Da vi kom opp på steinen kunne vi se langt langt inn i skogen og Og det var fint å være der oppe, for da var vi så langt i fra bakken!" Den voksne nikker og deler opplevelsen og gleden over å være der, det var jammen godt man hadde den steinen å klarte opp på - for alle husker vi jo "haien" som kom svømmende når fantasien tok overhånd over leken igjen.

Store steiner er bare SÅ moro å leke på

"Noen av oss var kjempekalde på hendene og da gråt jeg litt - eller skriv at jeg gråt og gråt og gråt!" insisterer en annen av guttene. "Men gjorde du det da?" undre den voksne seg litt. "Neida, men du kan jo skrive det også kan du skrive at det var godt å varme hendene sine på magen til en voksen, da ble jeg varm på hendene også gråt jeg ikke lenger." Opplevelsen med kalde hender var nok verst der og da, nå titter et smilende fjes opp på meg og latteren fyller rommet.

Godt å få varmet kalde hender....

"Du må skrive at vi gikk forbi en rød hytte på veien dit, og der har pappa`n min bodd - i gamle dager!" skyter en av guttene inn mens han kjører en rød lekebil over bilteppet.

Ser du regnbuen på bildet??

Ikke det?!?, Da kan vi fortelle det at når vi går under et buet tre
og det regner - ja da får vi regnbue

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar