mandag 30. september 2013

Historier nok til å fylle en hel blogguke...

En formiddag i skogen med en aldersblandet barnegruppe og et par voksne, og vi får egentlig historier nok til å fylle en hel blogguke. Barna har blitt utrolig gode til å legge merke til alle mulige små og store fenomener og rariteter når vi er på tur. De stopper opp, undrer seg sammen og de vil gjerne at vi skal forevige både det ene og det andre med kameraet som er med på tur - det er vel på tide og lade opp "barne-kameraet" og la de selv få dokumentere sine opplevelser. Det kommer til å bli spennende å se! Mye av det må vi også prøve å få med her på bloggen vår, så følg med framover!

Noen av dere har hørt at vi har sett suppe-gjøken i dag -og har blitt lovet historien på blogg. Den bloggen kommer litt seinere i dag eller i morgen tidlig!


Da vi kom opp i Beritskogen så la vi merke til at det var så rar farge på skogen i dag - den var liksom helt grå!! Seniorene viste svar på hvorfor det var slik - det var nemlig tåke og den kom når det var kaldt og skyene kom ned på bakken - ja så vet vi det!

På veien bortover til gapahuken fant vi buksene til ei buske, men hvor er sko, genser og ikke minst toppen - for å snakke om buska som går uten bukser?? Litt av et mysterium - kanskje det ligger bak den digre steinen der?? Nei, ingen ting der - men vi vet ikke helt om det egentlig er buksa til treet - for etter en nærmere titt oppi bukse-toppen (linningen) så så vi at det ikke var tomt! Det var tre inni der, men mange slike ringer  - og da er det jo ikke ei bukse. For hadde treet mistet buksa si så hadde vel den vært tom??

Hvor er busken som har mistet buksene sine?
Se så fine blader vi fant, de er blitt gule og orange jo!

Det er så fint i skogen om dagen, løvet har fått mange fine farger og blåbærene er blå, blåbærlyngen blir orange og tyttebærene, ja de er røde! Vet du forresten hvem som liker blåbær og tyttebær?

Se så mange fine farger!
MØRRVENE! Mørrvene synes det er veldig godt med bær for de kom gående sånn sakte sakte bortover tua si i dag også ville de bare sitte å spise på bærene vi la i maurtua. De voksne sier at de ikke har votter og ulltrøye og derfor går de sånn sakte når de er ute nå som det er høst og tåke og kaldt på formiddagen.


Ja det er så mye fint i Tjuraskogen vår og vi liker å ha sånn god tid 
og bare få lov til å leke, se, undre oss og oppleve - akkurat sånn passe fort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar