mandag 2. september 2013

Rosaløypa, gårdsbesøk, kakemonster, Gråbeinskogen og piknik...

Mandag er den store turdagen i barnehagen vår - ut på tur for liten og for stor. Og turen trenger liksom ikke å være så lang - det er litt mer hva vi gjør ut av den som teller.

Men noen har gått langt i dag - de har gått hele rosaløypa de! Men så er vi seniorer også da, så det er jo klart vi klarer det. Vi kom tilbake - glade og fornøyde med blå fingre og blåe i fjeset - vi hadde spist blåbær på turen - det gjettet de andre fort!

På lang lang rekke gikk vi bortover stien....

Og om vi synes turen blir litt lang, ja da er det godt
å ha en venn og holde i hånda

I den ROSA postkassen er det ei bok, i den skrev vi
navnene våre - da gir banken penger til de som
 ikke er helt friske, slik at de kanskje blir det
Vi aller minste, vi som går på Knerten, var en tur over i Gråbeinskogen, der balanserte de på tau, løp fort fort over stubber og mose, så på bildene av alle dyrene - men det blåste veldig inni der - buskene svaiet fram og tilbake og vi ble litt kalde på hendene - de voksne sier vi snart må begynne med dress. Men tilbake i sandkassa ble vi varme igjen for der var det ingen vind og sola skinte og varmet så godt!

Der fikk vi selskap av Maurene - de gravde og gravde på et hull i sandkassa. Der skulle de fange "kakemonsteret" om det kom for å spise opp sandkakene de laget. Også snakket de om at de skulle på piknik... De lurte litt på hva det var, men når vi kikket ut gjennom vinduet når vi skulle legge oss etter maten kunne vi se at de satt under den store Pilen i hjørnet av barnehagen vår (det treet "hvisker" når vinden blåser på greinene dets). De hadde tatt med noen pledd og lagt utover gresset og satt der å spiste maten sin - de var på Piknik!

Maten smaker ekstra godt når man er på piknik....

Oj, hva har du på maten din da? Sånn tett innpå kan man jo se hva
sidemann har i matesken sin!
Den siste muntre gjengen fra barnehagen vår gikk på gårdsbesøk. Og på veien til gården som både dyrker korn og poteter og har griser i fjøset traff vi på både høner, ender, påfugl og sauer!

Sauene er nysgjerrige på hvem som er ute på tur de å....
Vi gikk og vi gikk, vi så mange fly høyt, høyt oppe i lufta - men de er ikke så lette å få tatt bilde av. Da er det lettere å ta bilde av mange mange fugler som flyr i flokk - kanskje de skal til syden?


Etter å ha gått pent på rekke en lang lang stund var det utrolig godt å kunne bruke alle springen som hadde samlet seg i beina...


Vi spiste matpakkene våre, smakte på rips, så en diger hjullaster og fikk til og med lov å sitte inni den!!!

O du store lykke...
Og vi fikk hilse på og være med å mate alle grisene! Det var kjempemange griser der, og de gryntet og nøffet. Litt skummelt var det til  å begynne med, men etterhvert turte vi  å gi de litt mat og helt til slutt ble vi så modige at vi turte å klappe de også. Og da gryntet de fornøyd!Det er så fint å kunne hilse på levende dyr og vi er så glad for at vi får komme på besøk! Det er en opplevelse for livet - hver gang! Og om det luktet litt fjøs og grisehus av oss eller om vi er litt blåe av blåbær eller sandete i håret så spiller det ikke så stor rolle - for vi har hatt en aldeles super og innholdsrik turdag alle sammen - hver på vår måte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar