torsdag 26. september 2013

Spindelvev i Gråbeinskogen

I dag har vi hatt fellessamling for hele barnehagen, og det var så moro! Vi sang sanger og hørte eventyret om Geitekillingen som kunne telle til 10, både som eventyr og som rap.

Etterpå gikk vi Maurene over i Gråbeinskogen og utforsket og lekte litt der. Da vi kom dit var det masse masse spindelvev alle steder. 


De var hvite og de voksne sa at det var fordi det var is på trådene. Når de voksne tok spindelvevet på fingeren sin, smeltet isen til vann og vi kunne ikke se tråden som edderkoppen hadde laget.


Vet du forresten at den tråden kommer ut av rompa på edderkoppen??!  Vi er ikke helt sikre på at det er sant altså, for ut av rompa kommer det liksom litt andre ting – men de voksne sier at det er sant og at edderkoppen  er slik… Hvor kommer bæsjen ut da mon tro? Det viste ikke de voksne så det må vi finne ut – lese en bok kanskje…


Det var ikke bare hvite edderkoppnett som var rart i skogen i dag. Vi fant grantrær med sånne bobler og dråper på. Hvorfor er det slik? De voksne sa at trærne er skadet og da blør de litt og da kommer det noe de kaller for gær-kåe. Den er veldig seig, litt gul og orange og lukter veldig godt.


Maurene i maurtua synes at det er veldig kaldt i dag, det var nesten ingen som var ute, og de som var der de gikk sakte sakte bortover – nesten så det så ut som om de sto stille. Men vi oppdaget at maurene har laget sandkasse utenfor maurtua i sommer – kanskje de leker der når de ikke er i tua og sover.


”Bussen” var på plass og i dag kunne den fly – så da dro vi en tur til Rhodos. Heldigvis rakk vi hjem slik at  kunne spise oss gode og mette på fiskebollemiddagen! Det var supergodt for sultne tur-barn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar