torsdag 13. juni 2013

Yes!! Vi får lov til å legge oss!!

Da man er Senior i den røde barnehagen på Tjura, får man være med på mye som de andre ikke får gjøre før de blir Seniorer... Og vi hadde ventet lenge på det å bli Seniorer.

Vi snakket mye om det på forsommeren 2012 - da var det bare en sommerferie som skulle til før vi endelig kunne kalle oss for Seniorer - og hvilken lykke det var å komme tilbake fra ferie å endelig være Senior!

Nå er snart Seniortiden - og for den del barnehagehverdagen over for vår del. Vi skal begynne på skolen etter denne ferien. Så hva passer da ikke bedre enn å reise på overnattingstur? Eller hvorfor reise bort - vi hadde aller mest lyst til å overnatte i barnehagen vår vi. Det gjorde vi jo i høst, og det var superkoselig. Og siden vi kunne få lov til å være med å bestemme - ble det barnehagen.

Og vi har gledet oss i mange dager allerede, og planlagt litt og snakket om det. Vi valgte barnehagens nybakte rundstykker og hjemmelaget pølsepizza til kveldsmat - og vi var selvsagt med å både bakte rundstykker og laget pizza.

Vi kan love deg at den smaker minst like godt som den ser ut...
Hvor vi skal sove er viktig å finne ut ganske så tidlig på kvelden, man vet jo aldri NÅR og hvor FORT man blir trøtt når det er overnattingstur - så her var det bare å velge seg plass etterhvert som man fikk pakket ut sovepose og pute. Selvsagt har vi en gutte- og en jenteside på tjukkasen. Så gjenstår det å se hvilken side som sovner først. Guttene er nesten helt sikre på at de blir først.


Etter maten, var det tid for å velge seg en film, og det ble Kaptein Sabeltann, og kose seg litt i sofaen. Vi fikk hver vår eske med GOMP. Og noen spiste opp sin med en gang - mens andre sparte litt...


Men man blir jo sååå døsen av å se på film etter en innholdsrik dag og mange dager med spent venting på denne ettermiddagen, så etter litt filmtitting og bite lite granne glipping med øynene (nesten i allefall) tuslet en av oss bort til bordet der de voksne satt og snakket sammen og drakk kaffe. (De ville vist ikke se sjørøverfilm de, og ikke hadde de fått GOMP heller..)

"Trur du je kan få legge meg, jeg er litt sliten jeg....ehhh" 
jeg titter opp på de voksne litt trøtt og blank i blikket.
"Klart du kan få lov til det, da setter du på deg pysjen din og finner tannbørsten" 
svarer en av de voksne smilende.
"Ehh... eller je trur je ser litt tell på filmen je, å så legger mæ etterpå..." 
jeg kom plutselig på at det kunne jo gå ann å se litt mer film - for om jeg er den eneste som legger meg så blir jo det litt ensomt kanskje??

Men etter en lite stund blir fire av oss enige om at nå kjennes det ut som om vi er trøtte nok, og dessuten er det jo nå det aller mest spennende begynner - det å legge seg og sove over i barnehagen vår.  Vi svinser innom de voksne, spør igjen om vi kan legge oss, får et ja (igjen) og vi konstanterer at "Yess!! Vi får lov til å legge oss!!" Vi fniser og finner fram  pysj, tannbørst og tannkrem. Også skynder vi oss på badet og pusser tennene våre, med tannkrem selvsagt - vi har jo spist godis på en torsdag!

Tannkrem må til
Også er det puss, puss så får du en suss!
Og endelig, med frydefull latter kunne de første av oss krype ned i soveposen sammen med kosebamsene våre - bamsene må jo være med! Vi lå der og småpratet og fniste litt. Joda, vi var trøtte - men ikke SÅÅ trøtte. Etter ei lita stund fant de to siste ut at de og var klare for å krype ned i soveposene - de pusset tennene, hadde et par skiftinger i aftenantrekk før de også krøp ned i posene  og deltok i fnising og snakk. Og for å si det slik - da de voksne spurte om noen ville ha nattakos var vi ikke vonde å be - man sover nok mye bedre om man har fått en nattakos!

Etter et par - tre turer på do hver, litt fnising og småprat blir det mer og mer stille blandt oss på tjukkasen. Og vi er ganske så enige om at må vi på do i natt, er det bare å gå - vi bare lister oss ut av soveposen og forbi de voksne - for vi trenger jo liksom ikke å vekke de voksne bare fordi vi må på do?? Eller kanskje....

Natt-i-natt fra Seniorene i den røde barnehagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar