tirsdag 18. juni 2013

Mørttegravemaskin

"Ser du den Mørttegrrravemaskinen der, den som står der som alle bilene står?"  -barnet titter på den voksne og peker stolt mot parkeringsplassen utenfor gjerdet til barnehagen.
" Ja" svarer den voksne
"Vet du hvem som eier den??"

Den voksne kan nok ane det, siden barnet spør, men skjønner at det har lyst til å fortelle selv og sier "Nei det er jeg ikke helt sikker på..."

"Det er pappa`n min sin mørttegravemaskin det" sier det med stolthet i stemmen.
"Oj, har han slik fin gravemaskin han da!" sier den voksne og smiler til barnet.

"Det er en mørttegrrravemaskin!!" sier barnet med litt streng stemme, rynker øyenbrynene det det klarer og titter litt stengt bort på den voksne.

"Hva er en mørttegravemaskin da?" spør den voksne litt undrende - det har det aldri hørt om. Barnet har tydelig rulle R på Mørtte... den voksne kobler ikke ordet og gravemaskin sammen.

Barnet titter litt forundret på den voksne, smiler litt lurt, senker stemmen og sier " Du veit når vi blir henta i barnehagen, ja da det til og med ikke er noen voksne igjen i barnehagen" Den voksne nikker bekreftende. "Da er det leggetid, for da skal vi sove og da - DA graver gravemaskinen!! Da er det en mørttegrrravemaskin!"

Den voksne smiler og sier med latter i stemmen " Å ja! Det er en gravemaskin som graver i mørten, der for heter det Mørtegravemaskin."

Barnet smiler og sier "Ja, så klart, da vi sover er det natta veit du!"
" Det var jammen fint at du kunne fortelle meg det, for det har jeg aldri hørt om før" sier den voksne til barnet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar