fredag 28. juni 2013

Tur til Skogmuseet

 
 
 
På torsdag var det ENDELIG tid for en busstur til Skogmuseet for 2008-modellene. Og gjett om vi gledet oss! Stemningen var å ta og føle på, allerde ved frokostbordet. Vi hadde hørt om denne turen fra før, ettersom de som er ett år eldre var der i fjor. Så vi hadde store forhåpninger.
Og vi ble ikke skuffet. Bare å ake buss, er stort for 4-5 åringer. Og film fikk vi jammen se på bussen og, så denne dagen måtte jo bare bli topp.
Da vi ankom Elverum, ble vi delt inn i grupper. Først skulle vi se på bunndyr. Fikk kort innføring i hvordan vi "fanget"dem i hoven, så tømte vi dem i ei balje, og så på dem i forstørrelsesglass. Og der så vi mange rare skapninger! Rart å tenke på at disse lever i sanda og i vannet der vi bader...
Så var vi klare for å prøve fiskelykken. Vet ikke om det var flaks eller dyktighet, iallefall fikk vi seks fisk. Gjett om vi fikk dilla! Hadde egentlig ikke tid til å spise maten våres heller, for plutselig ville ALLE prøve å få en ørret på kroken.
Etter at matpakka var spist, var vi klare for spikking. Fikk ikke prøve det selv, men fikk se en som var utrolig i sitt fag. Og vips, så hadde vi alle fått tildelt ei seljefløyte hver. Og den var det fin lyd i. Er ikke sikker på om de voksne er like enige....
Etter dette, var det ikke noe organisert opplegg. De voksne lurte på om vi ville leke ute, eller gå inn å se dyrene. Og det hørtes mest spennende ut. For en i gruppa hadde snakket om en kjempe-maur som er der. Og den var svær altså! Men om den var ekte, er vi litt usikre på. Vi så på mange utstoppede dyr, som f.eks elg, gaupe, mår, bjørn og grevling.Og da var det ikke tid for mer denne gang.
Bussen stod allerede og ventet på oss. Vel plassert i setene våre, var det flere av oss som sovnet med et smil om munnen.  
 
 
 
 
Spennende å se på ålen som kom ut av veggen..

Vi fikk prøve gode gammeldagse leker som er laget av tre


Vi prøver fiskelykken
Se, vi fikk fisk!

På jakt etter bunndyr


"Ser du noen?"

Vi følger nøye med når han forteller.
Kom hit'a ørret!

 
Man blir sliten etter en dag på tur
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar