onsdag 19. juni 2013

Ha-med-dag

I dag har det vært mange nye leker i barnehagen vår, for i dag har det vært Ha-med-dag.

"En Ha-med-dag er at vi kan ha med leker i barnehagen, hjemme fra. Nei, det er ikke tomt for leker i barnehagen altså, men vi kan ta med 1 leke som vi har lyst til å ha med da det er Ha-med-dag. Bare 1 altså, og ikke flere leker, det er bare lov å ha med 1.""Je hadde med meg dåkka mi"
"Ja det hadde jeg også, en baby dåkke"
"Men jeg hadde med meg en hest som kan gå av seg selv, men en slik ledning på.  Det går ann å ta  av ledningen, men det blir ikke 2 leker for det altså. Jeg kan bare ta den av også sette den på igjen, så da er det bare en leke altså..." De tre jentene som sitter rundt bordet er klare på at hvordan det skal være på en Ha-med-dag i barnhagen vår. Det er bare en leke, og da er det greit å få bekreftet at selv om båndet til hesten kunne tas av, så var det liksom bare en leke - for det hørte jo sammen.

"Vi må dele og bytte på, noen må få låne lekene våres – men det er ikke alltid slik at vi får låne alle lekene da, av og til var det noen som sier nei da vi spurte…. Det var litt dumt – ehh.. men det gikk bra da..."

"Og noen hadde med seg doktorting som vi kunne leke doktor med, en av guttene hadde med seg  racerbil og en annen hadde med seg en traktor – og ALLE ville låne traktoren, så til slutt syntes han gutten at traktoren kunne få hvile seg i hylla. Da den lå i hylla kunne ingen låne den."Vi snakker om hva de forskjellige hadde med seg, og en sånn liten racerbil med blått på var veldig fin, ja også den motorsaga som går på batteri, nesten som en ordentlig motorsag. Det var flere som hadde lyst til å kle seg ut som sjørøvere i dag også, så vi hadde både kaptein Sabeltann, Pinky og Langemann her. 


Og en hadde med seg en stor lastebil, med sååå lang henger (de viser med hendene). Den fikk nesten ikke plass inne i barnehagen altså, så den var parkert ute... (gutten som hadde den ville ha den som uteleke). Det var et stort utvalg av dukker, bamser, en tiger, traktorer, firhjulinger og biler.


"Det er morsomt å ha Ha-med-dag", slår jenten fast. Det er morsommere å leke med leken våre på Ha-med-dag enn hjemme,  fordi det er kjedelig å sitte hjemme og leke alene – det er mye gøyere å dele leker med de andre barn og låne av hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar