tirsdag 11. juni 2013

Du ska inte tro det blir sommar...

Du ska inte tro det blir sommar ....
- om det ikke er sommerfest i barnehagen vår

I strålende ettermiddagssol og etterhvert ei selvforskyldt lita grå sandsky stigende opp fra sandkassa ankom glade foreldre og spente barn barnehagen, og det etter at vi egentlig var henta og barnehagen skulle stå tom. 

Og det er sannelig en opplevelse å være liten og førstereis-gutt eller -jente, å være med på fenomenet sommerfest i barnehagen for første gang. Det er litt flere mennesker å se på enn når man kommer om morgenen i barnehagen. Det er med stor undring man stabber og går på kjent område, men med mange mange nye mennesker rundt seg. Men en egne radar på opphavet vårt det har vi. Vi finner de igjen, mellom stoler og bord.

Og så mye rart som skjer... vi skulleliksom sitte rolig på dukkestuetrappa og være med å synge...  Foran ALLE disse voksne og noen søsken!!?! Det blir som noen av seniorene av og til sier "Seriøst!!" Nei det var ikke for alle, noen av oss gikk til og fra, andre syntes at vi kunne synge best ifra haugen, fra et trygt fang eller på en arm. Og det går så fint, det er slik det skal være - vi er jo med for det. 

Til slutt var det bare seniorene som skulle underholde med rappen om Geitekillingen som kunne telle til ti. Og da fikk vi minste litt mer fritt spillerom, vi kunne ta musikken (les cdspilleren) nærmere  i øyesyn, vi kunne prøve oss som dansere etter fengende rytme. Ja det er liksom ikke det minste skummelt, det er bare moro det. Da glemmer vi tid og sted. Seniorene fikk sine album, mapper og lykke til på skolen og de voksne sa at nå var det mat.

Rart igjen.... nå var det kø for å komme inn i barnehagen - det har vi aldri opplevd før, iallefall ikke vi som ikke har vært på sommerfesten før. Og de voksne sa vi måtte vente, men når man er liten er det fint å bare gå forsiktig inn mellom alle de lange beina til de voksne og vips så er vi inne - der fristet både frukt og kaker- før vi ble hentet tilbake til plassen i køen, de voksne sa vi måtte vente - og det går bra det å...

Vi spiste og koste oss, lekte og kjøpte lodd av seniorene. De voksne snakket og lo - det er herlig å dele en sommerfest i strålende ettermiddagssol med venner og bekjente. Og en og annen skuffelse var det nok i år også over at vinnerloddet ikke ga gevinst. Men snart var det glemt, mette, glade og med sand mellom tærne og i shortslommen var det godt å tenke på at det snart var sengetid - for i  morgen venter en ny dag i den røde barnehagen vår. 

Vi tar nemlig ikke sommerferie riktig ennå.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar