fredag 7. juni 2013

Klokkertunet, her kommer vi igjen!

På mandag morgen kilte det litt ekstra i magen til oss barna i den røde barnehagen på Tjura, for da var vi på tur til Klokkertunet. De aller fleste av oss har vært der før, for dette er en tradisjon vi har i barnehagen vår - å reise på gårdsbesøk til Klokkertunet. Og det til og med med buss! Bare det å ake buss er supergøy, sammen med barnehagevennene våre.

Framme på Klokkertunet var det mye rart vi kunne gjøre og se på. Vi kunne klappe på og kose med de søte, men av og til litt skumle dyrene - sauer med horn kan se litt skumle ut, men det kiler når de snuser på oss.

.... ups....  det ser litt skummelt ut med de hornene der....

Det kiler så veldig, når sauen snuser på håret mitt
 Katter er det mange av på Klokkertunet, de er alle steder. Enten litt nysgjerrige på oss barna, opptatt av å leke med sin egen hale eller bare å slappe av og gjøre seg til...

Det er mange fine katter på Klokkertunet

Og de fleste lar seg klappe - de liker nok at det er mange
barn på besøk.
 De fleste dyr er myke og inni en eller annen inngjerding. De fleste lar seg også klappe over gjerdet, men kaninene ble litt langt nede. Da var det fint at de voksne kunne løfte de opp slik at vi fikk kose lite granne med dem. Slik som med kaninene.

Kaninene er også søte

Og veldig myke å klatre på.
 Noen av dyrene liker å sove masse, slik som grisene. De spiser også sover de igjen...

Grisen hadde fått mange grisunger, og de sov...

....og de sov....
 På stabburet er det fult av høy. Det er så moro å hoppe.... Det kan være litt skummelt å hoppe første gangen .... men etterhvert hopper vi ned nesten uten å nøle...
Vi klatret opp, hoppet ned og klatret opp igjen...

....men etter hvert er det bare å ta sats å hoppe
 Tenk å hatt en bod full av snekkersaker i barnehagen - for det er jo så gøy å snekre. Da er vi heldige som kan snekre så masse vi vil når vi er på Klokkertunet.

Snekkerbua er gjev, der er det så mange planker, spikre og hammere
og alt er i barnevennlig høyde!

...og vi snekret

og vi snekret....

Men uten mat og drikke, duger helten ikke!

Det skal grilles mange pølser for å mette en aktiv Tjuragjeng
 En super dag, med mange gode opplevelser ble avsluttet med en tur med hest og kjerre. Etter det takket vi  for oss, fant plassen i bussen og vinket til gården - det var godt å komme tilbake til barnehagen vår, men vi gleder oss litt til neste gang.... Tradisjoner er fint altså!
Etter maten fikk alle en tur med hest og kjerre. Det er alltid stas!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar