onsdag 5. juni 2013

Ky-lykkelig

Sammen med mygg og knott har vi kost oss i Beritskogen i dag, vi som er maurer. Det er så mye spennende å se på der. Sånne små hvite blomster som vi syntes lignet veldig på de blomstene som det blir epler av, men som de voksne kalte for skogstjerne. Det ble vist ikke epler av de...

SE!! Hva jeg klarer, jeg klarer å hoppe ned
 Vi klatret og lekte masse på steiner og nedi ei diger grop. 
Der var det fint å være elg, for da var det lettere for elgjegerne å se oss.

Opp og ned, opp og ned, opp og ned.
Det er en god aktivitet for aktive kropper

Kåre ble sulten av å være på tur og fikk kongler

Og når han spiser "suppe", ja da blir han veldig
"klinete" rundt munnen.
Vi hadde med forstørrelse glass i sekken, slik at vi kunne se på edderkopper, maur, mygg og mose. De blir ganske store når vi holder glasset over de, men de løper så fort - så det er litt vanskelig å holde følge med de med forstørrelsesglasset foran oss.

Se så stor nese du har ,
forresten det har deg som jeg ser på å

På vei tilbake til barnehagen

Der fant vi disse fine blomstene, de har vi ikke sett før.

Nydelige er de, vi tror kanskje det er noe mose som blomster

Gjennom grinda, to og to
 Da vi gikk til Beritskogen var det ingen høner å se, og det var ikke så mye som et lite klukk å høre fra hønsehuset. Kanskje de sov, eller at det var borte?? Hestene var nemlig på ett annet jorde i dag, der de spiste gress. Men på turen hjem, DA var det mange høner ute!! Da vi kom løpende ned, løp alle hønene inn i huset sitt igjen. Men vi var heeeelt stille og da kom de ut igjen, forsiktig - mens de klukket - "klukk, klukk, klukk" Og hanen, den galer Ky-lykkelig (men vi vet ikke om det er noen hane i hønsegården, for vi hverken så eller hørte den i dag... )

 Vi sto der og tittet på de, sang sangen om "Tuppe Høne" etter mange forslag om Mikkel Rev, Bæ, bæ lille lam og Fola blakken. Vi ga de litt gress, men de turte ikke å komme bort til oss... for vi klarte ikke å stå helt rolig skjønner du - og høner er litt skvettne. Men da vi gikk, ja da løp de til gjerde og spiste opp alt gresset vi hadde gitt dem...


Det var så mange fine gule blomster like ved hønsegården. De luktet SÅ deilig!

Mmmmm, det lukter deilig!
Etter skogstur, titting på høner, studering av og undring over rompetrollene (det kommer det eget blogginnlegg om) og  litt lek i sandkassa smakte det godt med mat ute i barnehagen for både liten og stor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar