torsdag 16. juni 2011

Å NEI, en død kongle og et par abbor.

Maurene i barnehagen tok turen til idylliske Tysjøen for å freiste fiskelykken i dag.

Der oppe ved sjøen, er det nesten helt stille. Bare noen gjesser
gir lyd ifra seg, øst i sjøen og en 6-7 snakkesalige maurer da...
Forberedelsene startet vi med allerede i går, da var vi i komposthaugen på Tjuraskolen og gravde meitemark. Skikkelig søte og lange meitemark, 25 stk telte vi til slutt i bøtta, og det skulle vise seg å holde nesten....

Å sååå søt han er. Også kiler det skikkelig i hånda når den krøller seg sammen.
Men turen i dag, den startet med matpakkesmøring i barnehagen og pakking av sekk. Så var det på med bukser (vi hadde en mistanke om litt mygg) og støvler og vi var klare for en passe lang gåtur. Vi blir nenlig akkurat passe sliten i beina av å gå fra barnehagen og opp til Tysjøen. Og det var på veien dit vi igjen oppdaget konglen. Den døde konglen.
Et av barna utbryter plutselig: " Å NEI, kom å se, en død kongle!" Den blir forsiktig løftet opp og nøye studert og diskutert av maurene, hvorpå en av guttene sier litt veslevoksent "Den har sikkert bare blitt påkjørt av en bil dere. Kom så går vi"

Den flate og ganske så døde konglen.
Vel oppe ved sjøen var det godt å hvile beine og og matpakka vår smaker ekstra godt når vi har både smurt den selv og gått langt. Etter mat var det tid for litt fisketeori og båtvett før vi kunne sette på oss flytevestene og starte å fiske.

Vi følger godt med, for dette er spennende.


Vi fikk se og ta på et inntørket gjeddehode, spennende og litt skummelt
 Vi byttet på slik at alle fikk være med Fredrik ut i båten vi hadde lånt. Vi var et barn i båten om gangen. Vi andre vi fisket fra land. Det nappet i duppene våre og det var nok Kåre Mort som fikk seg en god lunsj. For på kroken satt det til slutt ingen ting, for marken var spist opp den.  Vi fikk også en ny type "vegetarfisk" -"Tysjøflyndre"

Det var spennende å følge med på duppen i vannet.


Ingen grasabbor, men
ei ekte "Tysjøflyndre"
 Foresten, når man sitter sånn uti båten, et barn og en voksen og snakker om fisken, sjøen, været, meitemarken og andre vikitge hverdagsting, ja da flyr tiden innmari fort. Så fort at det ble litt ekstra lenge å vente for noen. Men det er så godt å kunne ha slike stunder sammen, der tiden "står litt stille" og man er sammen midt i den store vide verden. Da kan de andre bare kose seg med å fiske i fra land, se på rompetrollene i vannkanten og alle øyenstikkerne som flakser og flyr over myra . For en annen gang er det kanskje de som har en slik stund der tiden står nesten stille og alt annet enn den gode samtalen er mindre viktig....

Vi venter på tur vi....
Og den som venter, den kan jo kanskje oppleve noe ekstra moro når det blir dens tur. Slik som å få en stor abbor på kroken!
Dagens største!

Da er det spennende for de med litt mindre fiskelykke å kunne
 se på, ta på og lukte på.

Eller en litt mindre en....

Dagens minste abbor

Vi lærte i dag at dette heter gjeller, og de bruker fisken til å puste med.
Det var jentene som hadde fiskelykken med seg i dag, vi andre vi fikk noe vi også. Mange myggestikk, på turen hjem.... så det klør nok litt ekstra i hodebunnen hos både den ene og den andre i kveld. Men hva gjør det, når dagen har vært super duper og turen akkurat passe lang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar