tirsdag 7. juni 2011

"Kaptein Sabeltann mat"

Tirsdag er varm-mat-dag i barnehagen vår og det er nå altid like spennende å se hva som står på menyen. Ja noen ganger blir det skikkelig surprise også, for da kommer det som står på menyen neste uke denne uken her og motsatt. I dag var en slik dag. Men det gjorde ikke så mye, for det var skikkelig god mat i dag, og vi gledet oss lenge før lunsj til maten skulle bli ferdig. Vi skulle nemlig ha noe vi kaller for "Kaptein Sabeltann mat".

Det var foliepakker med poteter, gulerot, brokoly og laks, alt kuttet i passe biter. Vi hadde på en klatt smør, og da gjerne meierismør, litt salt og litt pepper. Og etter ca en halv time i steikovnen var maten klar til servering.

Ferdig kuttede grønnsaker, klare for å pakkes i folie.
Det har vært med barn fra både Gråbein og Knerten og kuttet opp grønnsakene, sammen med de voksne. Det synes vi er ekstra stas, da smaker nesten maten enda bedre... Og vi har hatt noen skoleelever på arbeidsparksis her et par dager, så de hjalp oss å pakke inn i folie.

Skikkelig teamwork her!


Vi tar med et før steiking bilde, for når maten var klar,
ja da var vi så sulten at vi var mer opptatt av å spise enn å ta bilde av maten...


Og som sagt, en liten halvtime omtrent i ovnen, og det luktet herlig over hele barnehagen!
Gær gætt var det, så vi spiste nesten opp alt vi laget.

De voksne i barnehagen sier at vi er så flinke til å smake på forskjellig mat altså, og da oppdager vi ofte at det smaker ganske godt også. I dag var det nok et par av ungene som syntes det ikke var så spennende mat når de pakket opp maten og så at det var fisk. Men de smakte på og da var det da ikke så aller værst alikevel...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar