torsdag 30. juni 2011

Har du sett på gullkua?

Årets siste utelivstur var det 4 maurer som fikk ta del i. Og det var en lightutgave etter lunsj vi hadde i dag. Light i den forstand at vi tilbrakte det meste av tiden innendørs faktisk.
Vi gikk først oppover Tysjøveien på jakt etter steiner, og vi fant masse steiner. Men de voksne sa at steinene måtte være litt store, og da så vi plutselig gær mange store steiner i skogen, men da sa de voksne at steinene måtte få plass i sekken... Så en mellomting altså... Og da fant vi masse flotte steiner i grøfta, så hvilken skulle vi velge? Ikke lett altså, men tilslutt hadde vi en hver.


DUU??? Kan vi bruke disse???

Oppi sekken la vi steinene, for vi hadde ikke gått mange skrittene på hjemveien før vi var slitne i hånda, slitne i beina og det egentlig var innmari tungt å bære. Også skulle vi jo over ferista, og nå har vi fått så masse øvelse i det slik at DET klarer vi selv. Vi og de bitte små  "mørvene" som var på vei tilbake til "mørvstua" si. Tenk, de klarer å gå over ferista de, men det klarer ikke kuene så. Er ikke det litt rart da, egentlig??


Ei god bok

Tilbake i barnehagen leste vi ei bok om marihøner, for det var det vi skulle lære om i dag. Marihøner. Og der kunne vi lese at marihøna egentlig er gul når den kommer ut fra marihønepupen, så kanskje det er derfor den også blir kaldt for gullkua?? Men uansett navn, så blir den rød etterhvert og den elsker bladlus. Den blir spyttet ut igjen av froskenen, fordi den smaker vondt, men når den er marihønelarve så kan den faktisk bli spist av en mus. Alt dette kunne vi lese om i boka vår.


Og vi maler og vi maler

Så fant vi fram maling, pensler og steiner og startet med å male de røde. Slik:


Og det blir så rødt og flott!


Og mens vi lot det tykke laget med rød maling tørke, leste den voksne for oss fra boka om "Den gretne marihøna" Det var en veldig spennende bok om ei sur marihøne som gjerne ville slåss med noen og den traff mange forskjellige dyr, men ingen var stor nok. Tilslutt var det en hval som klasket til den med halefinnen sin og da ble marihøna blid igjen... Rart men fint for den. Etterpå malte vi sort hode og sorte prikker på marihønene våre. Og nå ligger de til tørk i barnehagen, slik at de kan pynte opp hjemme seinere i sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar