tirsdag 21. juni 2011

Kan du sende meg stekeskinken?

Tirsdag er som vi har omtalt tidligere på bloggen vår -varmmat-dag i barnehagen. Og det er utrolig spennende å se hva som står på menyen. Like spennende er det å se om vi liker det eller ikke. Og av og til er det noen som mener ganske bestemt at de ikke liker, selv før de vet hva som blir servert, bare for å være på den sikre siden liksom.

Men alle må smake sier de voksne, for ellers vet vi jo ikke om vi liker det eller ikke før vi har smakt.
vi ungene er utrolig flinke til å passe på hverandre når det gjelder dette... også. Og særlig de dagene det er bursdagsfeiring etter maten, for da er det jo kanskje kake eller is er noe annet godt noe, så da er vi påpasselig med at ALLE andre smaker.

I dag skulle vi ha stue potiser med spikjeflæsk til, sa de voksne. Hva er nå det da?? Oversatt til bokmål blir det spekeskinke med stuede poteter med spekeskinke. Det er sommermat det, sier de voksne. Og noen syntes at ALT var godt, noen likte aller best potetene og noen de syntes at spekeskinken var knallgod. Og som en av de spekeskinkespisende 4 åringene sa, da tallerken nok en gang var tom..... "Kan du være så snill å sende meg stekeskinken? For jeg synes stekeskinke er sååå godt jeg."

Spekeskinke er god sommermat.
Bildet har vi lånt fra www.matoghelse.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar