onsdag 22. juni 2011

Kanskje vi kan lure gjedda med en wobbler!

Seniorene var klare for å lure gjedda i Frysjøen på kroken...igjen og denne gangen hadde utstyret som skulle til mente de. Særlig guttene stilte med kastestenger, meitstenger med snelle, fortommer, jigger og wobblere. Og det var nemlig wobbler som var tingen om man ville ha gjedde på kroken.

Da vi kom fram til sjøen var det først litt grunnleggenende kunnskap om fisk og fisking. Men det trenktes egentlig ikke, seniorene kan forskjell på både gjedde, abbor og mort.De var både fiskevante og båtvante. Og når vi snakket om fisking og fiskeutstyr, så hører jo historiene om fangsten med. Og etter bilde nedenfor å dømme er de drevne fiskere, med øyemål på fisken....


Med wobbler kan vi få ei gjedde og den kan være såååå stor....

Midt i teoridelen kom det plutselig et utbrudd fra en av seniorene, " Se der (det pekes) hva er det?" Alle titter bortpå volden vi sitter på, men det er ikke lett å se annet enn lyng, kvister og trær. Men plutselig ser vi noe som beverer seg. Kan det være en fugl? Eller et ekorn? Men nei, det var jo en hare jo! oj, oj så spennende og den var ikke lett å se, han hadde jo nesten samme fare som kvistene jo. Den hoppet forsiktig bortover, nesten som den listet seg avgårde...

Ser du haren? Vi kan fortelle deg at den er i den røde ringen.
Og den var "nesten" tam jo, for den hoppet ut fra skogen flere ganger, nesten for å se om vi fortsatt var der.
Så var det på tide å fiske, og  en av jentene hadde nesten ikke fått kroken med marken på uti vannet før den første abboren beit på. Skikkelig stas altså, dette lovet jo skikelig bra for dagen.Hele 4 abborer ble med hjem, og Frysjøen ble en del wobblere og jigger rikere. For det er en del steiner i Frysjøen og da kan man fort sette seg fast. Da kan vi late som vi har fått på en gærdiger fisk. Og det var da litt festelig da en av de voksne skulle få prøve en fiskestang og satte fast kroken i noe som var skikkelig tungt. Da de som satt i båten rodde dit og hjalp til med å trekke i snøret viste det seg at det var en fisk av det utrolige vanlige slaget, nenlig en "pinnefisk" som var såååå stor:

Og den var såååå stor....
 Mat må til og da vi grillet pølser på bøttegrillen holdt vi på å tråkke oppi et fuglereir som lå på bakken. Eller det lå nedi jorda og var nesten helt usynelig. Men vi tror det kan være forlatt for vi så ingen fugleforeldre som prøvde å få oss til å se en annen kant.


Oj, se hva vi nesten tråkket på

Etter å ha googlet ulike fugleegg,
tror vi det kan være måkeegg, kanskje Hettemåke
Etter å ha studert egg, reir, spist åølser og snakket om fangsten  til lunsj som besto av to abborer var vi igjen klare for mer fisking. Alle fikk en liten tur i båten og det er både spennende og moro.


Men noen gjedde klarte vi ikke å lure på kroken. Men utedo var det der vi var, og der var det mye spindelvev. Kanskje ikke så rart, med sånne beboere på do:

En skikkelig diger Ulvedderkopp var det.
Vi har hatt en utrolig fin dag ved Frysjøen, en ørliten regnskur kom da vi kom dit og etterpå ble det til og med sol. Vi har sett og opplved mye, ja vi holdt på å glemme den bite lille mus ungen som løp over stien foran oss, og de bite små sorte dyrene som svømte super raskt  rundt i vannet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar