onsdag 15. juni 2011

Det er en lang lang rekke med "mørver"

Om du kommer over en lang lang lang rekke med maur som bærer på brødsmuler i "Beritskogen", ja så er det bare noen flittige arbeidere som er på vei hjem til tua si med rester av Uteliv sin lunsj i dag.

Solen skinte og glade seniorere var klare for tur i skogen.


Og det går utrolig lett å hoppe og sprette avsted i sommerskogen
 I dag skulle vi tegne vårt eget kart og stoppet i et stikryss i beritskogen.
Det ser omtrent slik ut:

Sort sti, med grønn skog og brune høydekurver
 
Her er kartet under produksjon, og det er høydekurvene
som tegnes inn.
 Og i sommerskogen er det så mye spennende å se på. Her studere vi et edderkoppnett med to edderkopper på, de løper etter hverandre. Det syntes vi var litt rart, men det kan jo hende den ene tror den andre er en flue...? Det vet vi av og til at de kan tro at en annen edderkopp er, det har vi jo lest i ei bok.


Se på de rare edderkoppene her da.

De løper etter hverandre altså...
 Så var det tid for litt mat. Vi fant oss en fin plass i sola og fant fram rundstykker og pålegg. Litt inni første rundstykket får vi se en maur som bærer på ei diger brødsmule.


Denne mauren er nok skikkelig sulten
Og vi så flere maur som var ute på tur og da måtte jo de også få brødsmuler. Etter hvert kunne vi beskue en lang lang rekke med maur bærende på brødsmuler bortover skogsstien. Skikkelig rart. En av maurene gikk oppå stubben vi hadde satt påleggen vår på, så vi lurte på om den kanskje ville ha pålegg på brødsmula si. Eller kanskje den rett og slett bare skulle se om det var langt hjem... Ned igjen vimset den iallefall, og videre bortover på stien, mot tua.

Etter maten gikk vi litt videre bortover skogsstien, og der fant vi en fin plass å leke på. Der fant vi et tomt eggeskall. Det var ganske stort, så vi lurer på hva slags fugl som har lagt dette.Etter litt lek og moro var det på tide å gå tilbake til barnehagen igjen. Da hadde vi rullende natursti.
Det er slik at vi delte oss i tre grupper, også gikk første gruppa 25 skritt. Der stoppet de og fant på et spørsmål. Så kom neste gruppe, fikk spørsmålet, svarte enten rett ellerså lærte de noe nytt da de fikk vite svaret. Så gikk den gruppa 25 nye skritt, stoppet og fant på et spørsmål. Siste gruppa fikk spørsmål  langs stien fra de to første gruppene, gikk så sine 25 skritt og laget spørsmål. Slik byttet vi på å finne på spørsmål helt til vi ikke orket mer...

Spørsmål:
Hvordan kan vi finne ut hvor gammelt et tre er når det er kappet ned?
Svar:
Vi kan telle årringene eller bursdagsringer som vi også kaller det.

Vi så mye rart på turen og plutselig roper en av guttene:
 "Se på ben digre padda her a!" For vi har jo lært at padder har vorter,
er mørke brune og vralter avgårde....slik som denne.
 Ja det er spennende å være på tur i skogen. Og da vi passerte lunsjplassen vår kunne vi se en lang lang rekke med maur som bar på brødsmuler.
Vi fikk også lukte på Linneaen, den er liten men lukter kjempegodt. Og vi har fått vite at den fikk navnet sitt fra en gammel svensk mann som var kjempeinteresert i blomster og trær og som levde i gamledager (Carl von Linne)

Liten og sart, men lukter kjempegodt
Så som dere skjønner har vi hatt en super dag i skogen!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar