onsdag 10. april 2013

Opp og ned og opp og ned igjen...

Et sted i den store vide Sagerudskogen, onsdag formiddag:
Tre barn ligger på magen... har de falt?? Er de slitne?? Har de funnet noe rart??

... nei da, de sniker seg til en smakebit av den siste rest av snøen
Det var ikke så populært blandt de voksne - så da slo de følge med gjengene som skulle leke på trerota.
Litt lenger borte i skogen kan vi observere to gutterDe to guttene enser ingen andre enn seg selv og sin lek. De er travelt opptatt av å utforske skogen, opp på ei tue, ned igjen på den andre siden, over en stein, opp på en stubbe, ned igjen på den andre  siden av stubben. Slik holder de på ganske så lenge - de snakker litt sammen, men fra der jeg står er det umulig å høre hva samtalen går ut på - jeg tør ikke å gå for nærme, jeg er redd jeg skal avbryte denne fine stunden de har sammen. men de smiler og ler innimellom - så de har det fint sammen.

Opp på tua...
... her var det noe spennende å studere.
 Litt lenger borte sitter to jenter sammen, de også dypt konsentert med sin samtale og lek 


 Disse fire barna har funnet sin stille stund i skogen, dypt konsenterete i leken med en god venn og lar seg ikke forstyrre av en litt mer høylytt gjeng borte på ei trerot som er alt fra buss til hest og Den sorte dame.
De to guttene prøvde først å få en plass på rota, men de var for seint ute og fant heller hverandre og sin lek enn å måtte innta ventesteinen like ved.

Hiv o hoi.... brum-brum .... knegg-knegg... ei rot kan være så mye....
Snart avsluttes leken på trerota og de ulike gruppene med barn samles for ei fellesjakt på spor og bæsj - ja de kan til og med se rød mose (rød grantorvmose) og det kan jo være en elg som er skadeskutt... fram  med  "pangere" og ut å lete...

"Jaktlaget" klar  for elgjakt...

HEI!! Se her!!!! Hvem har bæsja (i dag igjen...)
Ungene strømmer til fra alle kanter, de har da funnet et sikkert bevis på at det har vært elg i skogen


De leker en stund til, beina blir sliten og magene sultne - og vi tusler glade og fornøyde tilbake i barnehagen - både små og store. Inni skogen kan vi høre kjøttmeisen synge sine velkjente "ti-ti-tu", i sjøen litt lenger ned på Tjura holder traner og svaner vårkonsert og et fly lager fartsstiper på den blå himmelen over oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar