mandag 29. april 2013

1-1-0, det er ikke tull! Og dansens dager

I dag kom den store svarte bussen og parkerte utenfor barnehagen vår. Det var fordi vi skulle på tur til Kirkenær! Og der skulle vi gjøre så mye rart!! De som er født i 2009 og i 2010 - de dro på tur til Gruetunet, for det var plass på bussen - så da kunne de sitte på med de som egentlig hadde bestilt buss til i dag. Og det er så gær-arti å aka buss!!
På Gruetunet er det fint å være, for det er ikke så ofte vi fra Tjura reiser dit på tur. Vi lekte litt før vi gikk for å se på de gamle husene. Vi hadde med oss sekk med matpakke og drikke oppi, så vi fant et tak å sitte under og koste oss med mat og drikke når det ble tid for lunsj. Etterpå lekte vi helt til den store bussen kom å hentet oss.

De andre, de som skulle på busstur i dag de danset, vært på brannstasjonen og danset enda mer...

Først akte de i bussen til Gruetorget. Der danset de og sang for de som var å handlet og som hadde lyst til å se på. Og janmen var det ikke både noen foreldre og besteforeldre som var der å så på oss. Det var koselig det! Vi sang og danset til "Fløy en liten blåfugl", "Her kommer vennen min" og "Lurvelegg"

Her kommer vennen min - på Gruetorget
SÅ lærte vi noe lurt, men det var på brannstasjonen. Der lærte vi en regle for at det skulle være lettere å huske nummeret til brannvesnet, om vi noen gang skulle trenge å vite det. 1-1-0, det er ikke tull! Vi snakket om hvordan brannvarslere virker, og så prøvde han brannmannen en - og det ulte fælt. Vi lærte litt om det å slokken en brann, fikk prøve å spyle med den digre barnnslangen og vi fikk ake i brannbilen - med lys og sirener!!!

Jo, også fikk de av oss som ville, prøve brannmannjakke og hjelm!

Greit å få litt hjelp av en voksne, for i denne vannslangen var det trøkk!

Etterpå tok vi bussen til Grue alders og sykehjem. Der spiste vi maten vår i ei koselig stue og de gamle kom ut ifra leilighetene og rommene sine, for de hadde hørt at vi skulle komme og underholde. Vi syntes slik er så fint og vi var SÅÅÅÅÅ spente at vi nesten ikke klarte å sitte stille...
Etter mat så sang vi og danset og de gamle koste seg og syntes vi var flinke. Det er så fint å kunne reise på besøk og glede noen som ikke så ofte er ute å hopper i vanndammer eller synger og danser sangleker...

Tok en liten gullklomp...
Her kommer vennen min

Også sang vi om lurvelegg


 Den store bussen var å hentet de som var på Gruetunet, også drog vi tilbake til den røde barnehagen vår på Tjura. Fornøyde og fulle av nye opplevelser alle sammen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar