tirsdag 2. april 2013

Maurits Mørrv er våken, det er VÅR!!

Påsken går så fort, og den har vært fin for oss alle, både små og store. Og tirsdag er liksom litt mandag, og det er litt rart at plutselig er det ikke ferie lenger, men tidlig morgen og barnehagehverdag igjen. Men det rare går så fort over og det er bare så fint å møte venner igjen!

Maurene har vært på tur i dag, ja vi har faktisk vært ute siden litt over klokka ni i dag vi!! På med solkrem, dress og regnvotter, mat pakket i kurven og fyr i grillhytta. Vi var klare for nye oppdagelser!

Vi gikk en tur i Gråbeinskogen sammen med de eldste på Knerten. Der lekte vi og boltret oss på balansestokker og liner, lekte i hytta vår og fant en fin motorsykkelrot eller kanskje det var en hest?? En stund var rota motorsykkel foran og hest bak. Det gikk så fint å dele, man gjør jo det med venner!

Motorsykkel foran...

... og hest bak. Ei rot i skogen er til for å deles med gode venner.

Og vi gikk på oppdagelsesferd, for der borti skogen var lå de digre maurtuene og koste seg i sola. Mon tro om det var noen maur der?? Vi løp bort og tror du ikke vi fant en maur du da!! Joda, der gikk det en liten maur rundt omkring, helt alene... Den hadde sikkert våknet litt før de andre den. Men vi må ikke stikke pinner i tua, da ødelegger vi for maurene da....

Der borte i skogkanten, der ligger de to store maurtuene og soler seg

Mon tro om det er noen maur ute ennå?? Legg merke til den lille gutten bak maurtua.
Han går å leter etter maur på bakken. For han husker så godt fra i fjor høst,
at bakken rundt maurtua krydde av maur!

Og DER, plutselig så vi en liten maur som gikk i tua. Den var ikke så lett å se,
så den voksne løftet den opp slik at vi alle fikk se. Etterpå løp vi glade og fornøyde
 bortover til de andre som lekte borti skogen og ropte ivirg:
 "Vi har sett en mørrv, vi har funnet en mørrv!!!"

Etter lek og moro i Gråbeinskogen var det varmt og godt å komme inn i Grillhytta. Vi snakket om blåmeis og kjøttmeis som kvitrer og er så glade for at det er vår nå. Og aldri smakte maten så godt som rundt bålet...
... og så var vi klare for enda mer uteliv, denne gangen i barnehagen. Og der smelter snøen, sanda dukker opp og vi kan leke oss i herlige sølepytter... og noen av oss må inn å skifte med jevne mellomrom. For hvor passer det ikke bedre å sette seg ned å øse vann enn midt i vanndammen - og en vinterdress den bare suger til seg alt vårvannet.... Men hva gjør det, skift har vi i kassa og brødposer i skoene - også er vi klare for mer utelek!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar