fredag 12. april 2013

Er det de som ikke liker at det blåser kaldt??

Vi seniorene tok turen opp til Gapahuken på torsdagens seniordag.
Der er det en stund siden vi har vært. Fortsatt en del snø, men helt ypperlige forhold å skli i bakken på. Trengte ikke akebrett eller noe, det gikk like greit på rompa.

Det var litt slitsomt å komme seg dit i dag da. For de voksne sa at vi skulle ta med oss et lite og et litt større vedtre på turen opp, for vi skule grille pølser på bålet. Noe av oss hadde tatt litt for store vedtre, men fikk heldigvis byttet det ut med noen  mindre de voksne hadde tatt med i en pose (de hadde vist sett hva vi plukket med oss). Men uansett måtte vi ha flere pauser på turen opp....Man får vondt både her og der av å bære ved altså.

Knekke istapper er SÅÅÅ gøy

Men vi var ikke så slitne da vi kom opp da, da gikk leken for fult! Etter pølsegrilling og enda mer lek gikk vi til et nytt sted - der hadde vi aldri vært før... Spennende. Og der var det en diger stein som det kom istapper ut fra - digre istapper!! De måtte vi selvsagt knekke - ikke noe er mer morsomt enn å knekke istappene, da er vi sterke da.


Steinen passet også ypperlig til å hoppe ned ifra, og vi kunne hoppe
laaaangt - sånn på senior-gutters vis

Før vi gikk tilbake til barnehagen snakket vi litt om fugler, og nå kjenner vi igjen både blåmeis og kjøttmeis - men hvis vi ikke kan det, kan flere av oss lese de bokstavene som står på arkene - så da kan vi lese oss til svaret :-) Også spurte de voksne om vi viste hva en trekkfugl var - og holdt opp ei bok om trekkfugler. Vi kunne lese det å vi: "T-RRR-E-K-F-UUUU-G-L-E-RRR" Flinke?? Det synes vi, vi blir så stolte når vi klarer å lese nye ord.

Men det var det det med de trekkfuglene, og vi har hørt at noen av de voksne sier at det trekker litt kaldt, når det blåser ute så kanskje det er de fuglene som ikke liker at det blåser kaldt?? Er det en trekkfugl? De voksne smilte og sa at det var jo egentlig riktig. "Men hva gjør de fuglene som ikke liker at det er snø og vinter her i Norge da??" spurte de. Og da viste vi svaret!! Det er jo de fuglene som flyr til syden når det er vinter og kommer hit på våren; det er svart trost, linerle, bokfink og traner - det er noen vi har hørt om før. Og det er litt festlig med de trekkfuglene, for de kan liksom snakke litt de, hvis vi lytter og later som litt. Bokfinken sier "nå må du komme hjem med en eneste gang" og gulspurven den blir så glad for at det er vår at den teller til sju!

Og vi, vi gledet oss til kunstutstillingen som skulle være etter turen, da skule vi vise fram kunstverkene våre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar