tirsdag 16. april 2013

Å så er det jeg som er æljen.


Det flyr to gjess over den røde barnehagen på Tjura. De gakker og gakker der de flyr. Der de titter ned, men der er ingen barn ute ennå. Det de ikke vet er at vi maurene driver å kle på oss, for vi skal på tur til Beritskogen.

En etter en blir vi ferdig med å sette på oss gummibukser og støvler, regnvotter og dresser som de voksne håper er noen lunne vanntette – vi kan se den lille ”bekken”, med smeltevann som renner gjennom sandkassa, i fra vinduet i garderoben. Så er vi klare til å gå på tur – de gule vestene er på og vi stiller opp to og to på rekke ved porten.

Her var det ingen hjemme
Da vi kommer til Beritskogen vår finner vi ei maurtue mellom granene, men der er det ingen maurer. Vi titter på alle kanter, ja noen drister seg helt inntil maurtua og titter inn i hullene, men ingen maur. Hallo!!, ingen svarer.  Hvor kan de være??Kanskje de har dratt en tur på hytta??

Elgokser i farta

Der falt elgen, før elgjegeren fikk panget...

Snart er leken i gang for alle mann, vi finner en stor stein vi kan klatre på, den er ei fin sjørøverskute. Noen av oss finner store brune runde kuler mellom kvistenen i skogen, det er eglen som har vært der å bæsja masse… Og da er leken i gang, vi leker elger og elgjegere. De store elgoksene har flotte kvisthorn og noen av oss har en og annen panger også. Men vi rekker da ikke å ”pange” på elgen, for de som er elgokser er bevist sin rolle, og detter over ende rett som det er. Og de blir liggende stille ”leeenge” også spretter de opp og er elgokser igjen. 
 
Denne rota var fin  å grave i...

Og slik går lekestunden i skogen, helt til noen finer ei lita rot, der er det masse fin jord som vi kan grave litt i. Spennende å grave fram røtter og kongler. Litt lenger inne i skogen har tre barn funnet seg en liten haug å leke på. Kanskje bjørnen sover der?? Nei, det finnes jo ingen dør!! Men det er en skikkelig fin lekehaug i alle fall.
Stille stund i skogen
Men så sa de voksne at vi skulle gå tilbake til barnehagen og spise lunsj i Grillhytta - og gjett om vi kjente at vi egentlig var veldig sultne!! Full fart tilbake!!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar