tirsdag 9. april 2013

Hvor starter egentlig Sagerudskogen?

Får jeg tilbake plassen min, først i rekke om jeg går å ser på maurene?
Hvor starter egentlig Sagerudskogen?
Hvem har rett til å være trollet under brua FØRST?
Hvem har bæsja?
Skal vi ha varm mat i dag?? Ikke - hva er kald mat da??

Det finnes mange spørsmål uten helt klare fasitsvar og noen litt enklere spørsmål med klare svar, når Rompetrollene går på tur. Et av de litt uklare spørsmålene er hvor starter Sagerudskogen. De voksne tenkte at det var et fint sted for tur. For oss voksne er Sagerudskogen  en skog som strekker seg langt langt oppover veien mot Tysjøen. Da det står det på planen så vet de andre voksne hvilken retning vi har gått i... Men for oss Rompetrollene er Sagerudskogen bare et lite sted, noen trær, ei rot eller en stor stein, eller der den gær-digre maurtua ligger... Det er der vi har de beste minnene fra, det som ble akkurat MIN Sagerudskog.

Mauren i tua er ute og soler seg

De voksne hadde en plan, de ville gå dit de hadde sett ei skogsmus før en gang. Der var det fint å leke. På stien inn dit fant vi det vi trodde var musehullet. Ja vi kunne faktisk mene at vi så et øye inni hullet under rota også. Men neida, de voksne ville gå litt lenger, og der tittet de rart rundt en diger stein, det var vist der de hadde sett den skogsmusa en gang, i gamle dager.

Men vi brydde oss ikke med det. Det var jo et helt genialt lekested!! Med stokker, steiner, småhull og stor boltreplass. Det gikk ann å bruke flere av steinene til sklie, for det var is og snø på de. Det var moro det!

Det var ikke langt ned, men litt spennende
med første turen uansett

Hu-hei hvor det går... MORO!!
Oj, se her!! Her ar noen laget ei bru over en grop i skogen. Se det går ann å gå ove og hvis du går fra den siden så kan vi jo møtes på midten!! Men hvem skal være trollet når de tre, fire, fem, seks bukkene skal over og til sæters for å gjøre seg fete?? Alle vil, men bare en kan da liksom være troll - iallefall en av gangen, men geiter de går i flokk, så der kan det være mange...


"Bæsj!!, Bæsj""
"Kom å se, her er det noen som har bæsja!!"
"Hvem har bæsja ? Kanskje haren??"
"Nei, den har jo runde brune kuler den, den her er avlang og svart..."
"Det er rådyret, det er rådyret som har bæsja! Kom å se, her er det rådyrbæsj!!


Etter en innholdsrik skogstur var det godt å komme inn i grillhytta, der det var fyr på bålet. Varm solbærtoddy og nybakte barnehagerundstykker smakte bare aller aller best i dag. Og etter påfyll av energi og litt hvile i beina var vi igjen klare for mer uteliv. Vi lekte ute helt til vi ble henta - og vi ble henta med røde roser i kinnene, et litt salig blikk, møkkete utedress og slitne bein - det er herlig å få være et aktivt rompetroll!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar