tirsdag 19. mars 2013

Spor i snøen - har noen sett en kenguru?

Kråkerud var målet for maurene sin tur i dag. En far henter sin håpefulle i ettermiddag og lurer på hvor det er... ?? Den voksne skjønner den andre voksne og skal til å svare da det kommer kjapt fra den håpefulle "Oppe på åkeren vel!!". Så slik er det med den saken.

Slipp "sporhundene" løs, her var det mange spor i snøen
Da vi kom opp på dette jordet så var det fult av spennende spor! Det var spor alle steder, og enda flere ble det. Hva er vel mer morsomt enn å lage spor i snøen - iallefall en stund. Vi fant spor etter rev, rådyr - gær mange rådyr forresten - fugler, andre barn, ski og vi er ganske sikre på at det var kenguruspor der også... Hvem vet hvem som hopper rundt i snøen på Tjura i nattens mulm og mørke?!

Her er det fuglespor, men det kunne like gjerne ha vært
spor etter en kenguru....

Vi hopper iallefall, for vi lekte i den frosne bekken ved siden av jordet. Der blir det en ganske så fin hytte som vi kan "økse" ved inni. 

Her er det så fint å leke - blir en hytte med en gang.

Og når vi følger denne bekken helt til gjerdet, så kommer vi ut på en helt annen plass på jordet, og der var det noe rart på bakken. Vi skjønte at det var bæsj, men hvem har bæsja?? Kan det ha vært en hare? Det var iallefall ingen elg, for den har stor bæsj... De voksne sa at det var rådyrbæsj, men det var det med hare da...
Hvem har bæsja
Ja, ja bæsj er bæsj. Vi fant et fint sted å hoppe vi like etterpå. Først var det vi som er eldst som hoppet her. Vi hoppet fra en sånn jordhaug og over til den andre. Igjen og igjen og igjen.... helt til vi var ferdig hoppet. 

Det er bare å ta sats å hoppe til...


Da prøvde de minste seg på det samme - det er så moro å herme etter andre for det så ut som de hadde det gøy der de hoppet - og det fant vi ut at de hadde

Ikke lett det her å hoppe og å holde balansen.
Langt er det også over til den andre jordhaugen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar