onsdag 6. mars 2013

Skifantomer.

Barnehagens Maurer har blitt skikkelige skifantomer. De går utrolig mye på ski - så å si alle sammen- og i dag har de hatt nok en skitur på jordet ved Kråkerud. Vi er så utrolig heldige å ha skispor rett utenfor barnehageporten vår vi.

Dagen startet med tåke, men det stopper ikke oss - i sekken hadde vi pakket både brødmat, grillpølser og varmt å drikke. På med dresser, votter og skisko. Vi var klare for en utedag!!

Her er første runde unnagjort, og sola
den titter snart fram fra tåken...
I lang lang rekke gikk vi, til vi kom til jordet med skispor og bakke - og da var vi nesten ustoppelige. Og det som er ekstra fint er at vi lære av hverandre. De voksne er med og støtter så godt de kan, de oppmuntrer og viser oss hvordan vi skal komme opp igjen om vi faller eller om skiene er trøbblette i bakkene. Men det er av hverandre vi lærer de smarte knepene - for det er jo ingen som skjønner en 4-5 åringe som en annen 4-5 åring nemlig. Og det er ingen som forklarer så forstålig som en som er jevnaldrende.

Så nå kan vi ake ned bakker ute å falle, sette på ski selv (nesten alene iallefall) og komme oss opp bakken, uten å skli tilbake alle sammen.

Vi har ikke tid til å ta skiene av når de skal smøres,
så vi smører mens vi ligger...

Opp og ned, opp og ned - bakken ble ekstra
flittig brukt i dag

Ikke noe å si på utforstilen
- han sto helt ned til de andre

Føles skiene litt glatte, kan vi jo bare bære de opp
- slik som skihopperne gjør.
Ikke noe problem med å få på seg skiene her nei...
 MEN, maurene viste at det var mat og drikke i sekken - så etter en stund kjente de den "gnage" i tarmene og de samlet seg i bunnen av bakken - der måte det vel snart bli et bål på bålplassen?? "Hallo voksne, vi er sultne!!" Så da laget vi bål, de voksne tente på og vi var klare for matpakke. Etterpå grillet vi hver vår grillpølse til "dessert". Mmmmm, det smaker så godt!

Bålkos med brødmat og varmt å drikke

Etterpå grillet vi på spydene vi laget sist.
Så var vi klare for mye runder i bakkene og i løypa. Før vi gikk ned i barnehagen vår igjen samlet vi oss og hørte på kjøttmeisen og blåmeisen. Vi så på bilder og snakket om hvordan fuglene ser ut, og tenk de ha bare hull i hodet til ører de - under fjærene sine. Rart. Og halen heter stjert - tenk å ha noe som heter STJERT!! Ha, ha.... det var litt rart altså. Vi lærte hva blåmeisen og kjøttmeisen sier for noe og så gikk vi rundt og ti-ti-tuet og "flakset med vingene"- akkurat som om vi var fugler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar