tirsdag 19. mars 2013

Gangnam Style og kroppsdeler på plass...

Lunsjen til maurene skal spises ute i Grillhytta. De er jo tross alt på tur og da går vi ikke inn for å spise. De voksnes forslag om å leke litt før man gikk inn i grillhytta ble blankt avslått. Maurene var klare for litt bålkos.

Vel inne i hytta blir alle vottene lagt på platene ved bålet til varming, og ungene sitter forventningsfulle på benkene langs veggen. Det er litt tidlig å spise ennå synes de voksne og de lager en samlingstund med tema fugl og påske.

Det første spørsmålet som kommer fra de voksne er "Hvorfor feirer vi påske?" Ungene titrer undrende på de voksne -påske?? " Ja for i morgen skal vi ha påskefrokost og det er bare fire dager med i dag til det er påskeferie" sier de voksne mens de teller dager og fingre. Da lyser en av guttene opp, "Nå vet jeg det. Det er fordi snøen skal bli borte, for det sa pappa`n min. Da påsken er så blir snøen borte..." "Ja kanskje den er borte da vi kommer tilbake fra påskeferie" svarer de voksne.

Men det var ikke helt det svaret de hadde tenkt seg disse voksne, også forteller de om da Jesus feiret påske i gamle dager. Dette var mange år etter at han ble født på julekvelden og han var blitt voksen mann. Da ble han satt opp på et kors fordi det var noen som var slemme som ikke likte at han var snill mot alle mennesker han møtte. Fortellingen blir fortalt videre, og vi snakker om at Jesus døde mens han var på det korset. Og da laget de ikke en grav, men la han i ei hule og satte en stor stein foran åpningen. "Det tror jeg ikke noe på, han ble nok død og begravet nedi jorda tenker jeg" kommer det kjapt fra en av gutta. De voksne forsikrer han om at det er slik det var i gamle dager. "Kanskje det var for hard å grave i jorda siden påsken er på vinteren", prøver en av de voksne seg med. Det argumentet var ikke så dumt, så det går han med på. Han har selv prøvd å grave i sandkassa i barnehagen nå på vinteren, og det blir ikke til noe stort hull akkurat.
"Og når Jesus lå der inni hula og var død kom noen av vennene hans med blomster som de ville pynte med utenfor graven med" fortsetter fortelleren med. "OJ!! Ja da ble han sikkert glad" kommer det spontant fra et av barna. Og de voksne må si seg enig i at å pynte for vennene sine om de er levende eller døde, ja det er en fin ting.

Samlingen fortsetter og med at Jesus har kommet seg opp til Gud og sitter og titter  ned på oss og vi synger noen flere påskesanger, både om korset, om den lille kyllingen som lå inni egget og om Tuppe høne. Så spør den voksne "Hvordan ser en fugl ut da?" Og dette har barna god greie på, både kropp, hode, bein, nebb, ører og stjert kommer raskt på plass. "Men hva mer har den da, hva heter det den har her da?" spør den voksne og peker på øynene sine (trolig litt for langt unna, så pekingen blir litt upresis) Da kommer det kjapt fra gruppens 2 1/2 åring "Øjebrun, det er øjebrun det!"

Vi avslutter samlingen med enda en sang til, også denne om en fugl. Den voksne vil at barna skal få komme med forslag, selv om hun egentlig har en sang i tankene... Barna nøler litt mens de tenker og den voksne gjentar "Hvilke flere sanger kan dere om fugler?" Hun hinter med å bruke hendene sine som vinger i kryss foran seg. "Hvilken sang gjør vi sånn på?" spør hun med håp i stemmen. "Haah!!", kommer det kjapt fra en av gutta., "Det er jo Gangnam Style det jo!!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar