tirsdag 5. mars 2013

Pappa reiste meg hit.

Vi sitter ved frokostbordet å spiser frokost. Noen barn har kommet tidlig i dag og har vært med å bakt rundstykker, andre har nesten akkurat kommet og har vinket til den som kjørte de i barnehagen og sitter blide og fornøyde ved frokostbordet.

Det kommer en gutt som ikke syntes det var noe stas at dagen allerede har begynt og en av de voksne blir med det for å vinke. Det er godt å kunne bytte ut armen til en forelder med et fang å vinke fra, siden forelderen må reise på jobb. Sammen setter de seg på krakken foran vinkevinduet vårt.

Akkurat idet de skal vinke kommer det enda en gutt, han synes det er helt greit at barnehagen starter akkurat nå og vinker blidt til pappa`n sin sammen med den voksne og den andre gutten. Sammen går de to guttene fornøyde og sikkert litt sulte og setter seg ved frokostbordet. For nå kom det ei jente som er litt lei seg for at hennes pappa må på jobb akkurat nå. Igjen er fanget et godt alternativ, siden armen til pappa må være med på jobb.

Etter å ha vinket kryper hun ned fra fanget og opp på en tripp-trapp stol. Fortsatt litt snufsende, og med ei tåre på kinnet. Hun får straks litt mer trøst og oppmuntring fra de andre voksne rundt bordet og en av de voksne sier "Er du litt lei deg i dag? Hvorfor det da?". Flere av barna som sitter  rundt bordet har oppfattet situasjonene og er veldig behjelpelig med å svare for henne. De har selv hatt avskjeder med tårer og dager som har startet for tidlig, så dette kjenner de seg igjen i. De sier til de voksne at hun er lei seg fordi pappa`n måtte reise på jobb, men at det går bra etterpå.

Den voksne smiler til barna og sier at det er fint at de skjønner hvordan hun har det. Igjen spør hun barnet og  hun svarer at det er fordi pappa`n skulle på jobb. En av guttene som akkurat vinket sitter ved siden av henne, han titter på den voksne, smiler og sier "Det går bra." Den voksne smiler tilbake for omsorgen han viser for sidemann og bekrefter at det går bra. Han nikker og sier igjen "Det går bra, pappa`n min reiste meg hit han og det går bra -  jeg gråt ikke..."

Etter frokost leker barna som vinket sammen litt i kjøkkenkroken og i dukkekroken, før de kler på seg og går ut for å ha en herlig utedag sammen. Dagen som startet så ulikt for disse tre ble etterhvert ganske lik... aktiv og munter.

Bildet har vi lånt fra
http://images.veer.com/PILL/SPI1720503_P_Children-Waving-To-Their-Parents.jpg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar