onsdag 20. mars 2013

Påskefrokost og en salig lykke

Dagen starter av og til litt brått for noen av oss i den røde barnehagen på Tjura. Men ikke i dag - i dag var det en sånn start vi av og til skulle ønske alle dager hadde. Det var invitert og dekket til påskefrokost, og det er en koselig tradisjon vi har her hos oss. Alle barn var invitert sammen med sine foreldre og søsken på frokost. De som jobber i barnehagen hadde dekket bordet med godt pålegg og frukt, melk, kaffe og selvsagt våre hjemmebakte rundstykker.Etter en god frokost, med koselig prat rundt bordet med både de man spiser frokost sammen med og andre man kanskje bare snakker med av og til (les foreldre og søsken av andre barnehagebarn) måtte foreldrene reise. Noen skulle kjøre søsken på skolen før jobb, andre dro rett på jobb, og Rompetrollene, ja de gikk ut.

Onsdag er utelivdag om det er påskefrokost eller ei... Godt å komme ut og leke litt før vi var alle og kunne gå på oppdagelsesferd langs den islagte bekken ved jordet på Kråkerud. Hvor ville vi ende opp??


I løssnø og over stokker bar det, helt til vi kom til et gammelt uthus! Hmm... lurer på hva det er der inne?? Det var noen sprekker i veggene vi kunne titte inn i....


Etterpå da den største nysgjerrigheten og undringen var slukket og etter et par røverhistorier om at dette hadde vært barndomshjemmet mens man ennå var baby gikk oppdagelse over på lek. Hiv og hoi, her var det jo en sjørøverskute av Sorte-dame slaget jo. Men den hadde fått kengurubensin i dag for det gikk i "wroooom-wroooom" "hviiiiiiiin" (bremselyd) hele veien fram til skatten....

Hiv og hoi, nå er skuta vår!!

Elgen hadde vært på ferde og laget rifter i barken....
 Det var mye å oppdage ved huset i "enden" av bekken. Rådyr og elg hadde vært flittige gjester - vi så masse sportegn. Musene hadde bæsjet på en stein under ei lita gran og vi hadde mange plasser vi kunne leke.
Snart kjente vi at vi var sulte - det var timer siden påskefrokost. Så vi "tok til vingene" og flakset med armene mens vi "fløy" over jordet, tilbake til barnehagen.
Der ventet en varm og god grillhytte oss - kakao og barnehagens rundstykker gikk ned på høykant, mens flammene danset på bålet.Og vi var igjen klare for lek i barnehagen.


Etter over 5 timer med frisk luft på enkelte av oss og mye aktivitet kunne vi sette oss i sofaen inne, samme med de andre barna i barnehagen. Det var tid for æftasmat og lesing av bok. Og vi satt der, sammen, smilende og små-flirende. Fylt med en salig lykke over at vi er barn i barnehagen vår. Barn som er heldige å kunne starte dagen så godt sammen, med felles frokost med de som betyr mest for oss her i verden - og kan ta en hvil -omgitt av gode venner med felles opplevelser...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar