onsdag 2. oktober 2013

"Tipperkake" i den magiske bjørka

Onsdag er seniordag og etter endt seniorklubb inne var det tid for tur til Oasen. Og tro oss når vi sier at det bare er tull når noen sier at det er langt dit. Det er ikke langt i det hele tatt! Det er jo bare litt oppover i Beritskogen også litt bortover her og bortover der forbi Sjørøverbåtsteinen og da kommer vi til det røde huset og da er jo Oasen der, bak det røde huset....
I hagen til det røde huset er det en magisk bjørk. Vi har nå sett på den hver gang vi har vært der og vi er helt sikre på at den vokser og vokser og blir høyere og høyere - men i dag var det noe skikkelig rart der!

Trollet i treet
Det hang et troll der og under trollet var det en pakke i sølvfolie! Hva kunne det være?? Det lå et brev der også - fra Trollmor!


Oj, oj- det var tipperkake på et fat! Gjett om vi gledet oss til  lunsjen var spist. Men vi lurer nå fælt på hvor Trollmor og de 8 ungene er nå - og tenk når ungene blir store da! Da blir det mange troll i skogen da!!!

Hvilken pølse smaker best??
 Lunsjen ja, det var også spennende prosjekt. For på mandag fant vi ut at vi skulle ha den store pølsetesten i dag til lunsj. Vi kjøpte vanlige gildepølser og prior-kalkun pølser også skulle vi se og smake om det var noen forskjell på dem - men det var det ikke - de både så og smakte det sammen. Tenk vi viste ikke en gang hvilken pølse vi spiste når! 

Her er testteamet igang med smaking

De ser helt like ut når de grilles også
 Etter mat og frukt var det på tide å smake på Trollmor sin bakst, og vi kan rapportere om gjentatte "mmmm" og "nam-nam, den var god". Det var som en av oss sa, "Jeg viste ikke at jeg likte tipper hell je..."Etter maten var det tid for litt mer lek og vi bygget oss en indianerhytte. Men for å få til det måtte vi samarbeide, og det klarte vi ganske så bra ser du. Men vi fikk ikke opp den rota på den stokken, men de voksne er gær sterke og sammen klarte vi det fint!

Vi samlet mose, bark og kongler på veien hjem til barnehagen - det skal vi bruke til forming seinere i høst og i vinter. Og på noen av barkebitene var det hull og fine mønster etter sånne barke-spiser-dyr


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar