mandag 28. oktober 2013

Trollkjærringer, kråkefot og ny gamme.

I dag har Seniorene og Rompetrollene vært på tur til Oasen. For i dag skulle vi sette opp gamma, det teltet som har kjørt fly helt i fra Kautokeino! Tenk det er langt langt oppe i landet vårt det, der som det bor samer. Vi har ventet lenge på gamma - og nå omsider er den på plass - det tar bare litt tid med fly og sånn, også har det vært elgjakt i skogen og da er vi på tur andre steder på Tjura.

Seniorene gikk først, og på veien stoppet de og plukket kråkefot, og det er ikke bare den lille grønne "halen" som stikker opp fra mosen som er en kråkefot - nei det er lange lange røtter med mange sånne "haler" på. Det er ganske så spennende å dra i de og se hvor langt bortover de vokser. Det finnes to forskjellige typer kråkefot - en sånn litt skarp og stikkete en (de voksne sier det er stri kråkefot) også en som er så myk, så myk og kiler når vi stryker den over kinnet ( den kaller de voksne for myk kråkefot) De ser også forskjellige ut. Kråkefoten skal vi bruke til å lage noe i formingen seinere i høst. (Ikke ble det tatt bilder heller, for vi var så opptatt av å dra kråkeføtter for å se hvor lange de kunne være!!)

Rompetrollene kom etter at vi seniorene hadde vært ved Oasen en stund. Da hadde vi seniorene lett etter Trollkjærringa og hulen hennes. Vi gjorde det for når vi stoppet opp ved den magiske bjørka i hagen til det røde huset så traff vi på hun som bor der i det røde huset - og vi husker godt at Trollkjærringa hadde bakt "tipperkake" til oss. Vi spurte henne om hun hadde sett Trollkjærringa i dag og da sa hun at den bodde i en hule inne i Oaseskogen vår! Så da måtte vi jo lete litt etter henne. Men vi fant henne ikke, så da startet vi å leke Sinnasnekker`n og bygde videre på hytta vår. "Og om arbeidsinnsatsen er dårlig, kommer Sinnasnekker`n til å bli sinna, så det er best vi jobber på!" ytret en av seniorene.


Det var yrende liv ved Oasen når 20 barn og 5 voksne bygger hytter og setter opp gamme, spiser mat og leker i skogen. Men all moro gjør at dagen går fort fort og etterhvert tok vi fatt på turen tilbake til barnehagen og æftasmaten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar