mandag 16. desember 2013

Nisse i striregn del 2

Vi myldrer ut i av barnehagen, skikkelig spente - og aldri har vel påkledningen gått lettere. Vi må jo skynde oss slik at nissen ikke går forbi Gråbeinskogen. For de voksne sier at de tror nissen kommer dit!

Inn i Gråbeinskogen løper vi, etter de store sporene etter støvler!

 Over veien på lang lang rekke og inn i skogen, vi løper innover i Gråbeinskogen- "Hallo nissen, er du her??" "Nissen,kom frem!!" Vi leter etter spor i snøen, det finnes spor der -etter store støvler - er det nissen som har laget de mon tro?? Vi roper og leter, men etterhvert går letingen over til lek, vi var nok tidligere ute enn det nissen er....

Det regner mellom grantrærne i skogen, det drypper og snøen blir våt. Noen steder har det samlet seg masse vann og det blir herlige vannpytter som vi kan hoppe litt i og fiske i.

Der kommer Nissen, fra den andre siden av veien

Plutselig er det noen barn som får se noe rødt, DER, på andre siden av veien. Det pekes og ropes - "Nissen, NISSEN!! er der, på den andre siden av veien! Hallo nissen, vi er her!! Kom å se, nissen er på den andre siden av  veien, den er hos Karin!!"

Vi kommer løpende fra alle steder i skogen, mot stien som kommer inn i Gråbeinskogen, ifra veien. Noen av oss stopper opp litt på avstand, vi kan nå synes at det er bite lite granne skummelt - nå som nissen plutselig er her.... Nissen vinker og sier "Hei, hei og ho-ho-ho" Vi vinker tilbake. "Er det noen snille barn her??" spør Nissen "JAAAAAAAAAAAAA!!" svarer vi, for vist er vi snille barn.

"Er det noen snile barn her??" roper Nissen
"JAAAAAAAA!!!!" svarer vi i kor
Nissen kommer inn i skogen og han prøver å lære oss både "HO-HO-HO" og svinge med hoftene i en skikkelig nisserock. Vi øver sammen med Nissen også synger vi for han - og da danser han og rocker slik som nisser bare kan.


Det er en skikkelig spretten rokcenisse
Også, endelig åpner Nissen sekken sin - og han deler ut pakker til både liten og stor. Noen av oss vet han navnet på, og det er litt rart. Andre vet han ikke navnet på, og noen tror han er noen andre barn og kaller oss feil navn... Men det er vel ikke lett å huske på hva alle barna heter....
I posene er det en liten sjokoladebit og en klementin - og vi koser oss litt i regnet før vi går tilbake til barnehagen. Nissen vinker og sier "Ho-Ho og Hade!!" Vi vinker tilbake og ser han gå avsted - bortover veien og inn gjennom en hage - i retning Grinder. Kanskje han skal til barnehagen på Grinder, sier de voksne.Seniorene er litt skeptiske - det var iallefall ikke den ordentlige nissen - for denne hadde maske - kunne det være Guro montro?? De voksne sier at Gure er på jobb på skolen og at den ordentlige nissen er opptatt med å lage gaver og pakke inn disse. Dette var nok en hjelpenisse som skulle være sånn reservenisse - slik at vi fikk nissebesøk i barnehagen. Vi skjønner jo det, men helt sikre er vi ikke.....

Ute regner det fortsatt, mens vi lykkelige går tilbake til barnehagen - Nissen fant oss i år også. På trappa venter to juletrær - da blir det pynting av trær i morgen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar