fredag 13. desember 2013

Det finnes morgener som er litt annerledes enn andre når man skal i barnehagen.

I dag har vært en sånn morgen...

Alle barna kom tidlig i barnehagen - alle var på plass til kl 8!
Ellers bruker vi jo å komme når vi er klare og foreldrene våres skal reise på jobb. Men i dag var det slik at de voksne skulle være her - for i dag gikk vi i Luciatog.

Alt ligger klart til dagens Lucia
Det er litt rart på sånne morgener, for vi skal jo kle oss i lusiakjoler og guttene skal ha sånne spisse hatter på hodet og stjerner på pinne i hånda og jentetne har glitter i håret og skal holde i lys... Det er ikke like lett å slippe tak i en trygg foreldrehånd - ja for noen er det aller best å sitte på foreldrearmen - bare litt til.... Og noen av de minste synes det er greit å sitte på armen til en av de voksne i barnehagen når vi går rundt også eller sitte trygt på fanget til mamma eller pappe og se på det fine Luciatoget som kommer inn på Gråbein- og det går veldig fint, for alle er jo med!

Da er spenningen på topp inne på Knerten,
og vi er klare til å gå Lusiatog inn på Gråbein
Vi har øvd både på å gå i tog og å synge, men det er litt spesielt i dag da, for i dag er det på ordentlig. Også er det helt mørkt inne på Gråbein - det er litt fint og litt skummelt på en gang - men vi går to og to og har alltid en hånd å holde i. Også går vi inn, på rekke etter årets Lucia, som er ei seniorjente. Vi synger sangen som vi har øvd på og det er så fint, for inne på Gråbein er det helt stille og helt mørkt. Ingen foreldre sier noe og ingen tar bilder den første runden vi går. Det synes vi er ekstra fint, for når det er sånn mørkt i rommet og en spesiell dag som i dag er det både litt skummelt og ekkelt når det blir mange blitslys....

Etter noen runder rundt på Gråbein stiller vi oss opp og lager et lite sangkor. For vi har ikke bare øvd på Santa Lucia,  vi har øvd på mange andre julesanger også! Og vi synger Musevisa, På låven sitter nissen, Glade jul og Et barn er født i Betlehem. Da er vi så glade for at det gikk fint å gå Lucia at vi nesten ikke kan stå stille, og vi ser på hverandre, smiler, ler og synger med!

"Og heisann, og hoppsan og fallerallera....."
Etterpå er det servering, og vi kan stolt bli med foreldrene våre og forsyne oss av selvbakte julekaker og lussekatter. Det er mange foreldre som har hørt om baking av de ulike salgene. Mmmm, det smaker så godt og vi koser oss sammen små og store i den røde barnehagen på Tjura, en dag nærmere jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar