onsdag 18. desember 2013

Maurene på sporet

Tenk deg en hel skog full av spor!

Vi har det, vi i den røde barnehagen på Tjura. 
Vi har Gråbein skogen vi! Der som vi møtte Nissen på mandag.

 Maurene gikk på tur  dit i dag, for å se om det var igjen noen nissespor.... Og gjett om det var spor. Men ikke barne nissespor, det var mange forskjellige spor. Både av mennesker, for nissebarna og nissen er vel mennesker (??) og av dyr. Men først fant vi sånne store spor, som sikkert er av en nissestøvel, for nissen har store støvler- det så vi på mandag.

Se så liten sko jeg har og så stort spor! Helt sikkert Nissen!!
 Og sammen med det store sporet var det mange mange snå spor - det er sikkert nissebarna som har gått i snøen og laget spor - tror du ikke det du også?? Bare se på bildet under her:


Sporene førte oss først til barhytta, men inni der var det ingen - heller ingen spor. Men de gikk rundt barhytta, og vi fulgte etter.

Ingen spor eller nisser inne i hytta
 Innover i skogen gikk de, og over en snødekt liten bekk og videre inn mellom noen småbusker. Men der var det plutselig mange andre spor også. Det var rådyrspor, som nesten så ut som elgspor. De var nemlig litt store. Men de voksne sa at det egentlig var rådyr men at når snøen smeltet så ble rådyrsporene litt store.


 Ved siden av og på kryss over disse sporene så vi spor av poter. Vi har hørt at noen har sett gaupespor i Gråbeinskogen, så kanskje det var det vi fant....

Gaupespor mon tro??
Også fant vi spor av poter, og det kan jo være en rev da... eller en hund. Men vi tror det er rev vi, som har lusket rundt - kanskje den har sett etter nissen??

Dette tror vi kan være revespor
Alle disse sporene førte oss bort til de store maurtuene! Og glemt var nisse og spor, for kanskje maurene var ute og ville klatre på pinner!! Vi løp bort, men neida - ingen maur å se noe sted. En av guttene viste svar og ser bort på kompisen som undrer seg over at ingen maur er ute å går....

"Det er itte så rart da, for du veit jo det at
mørrvene sæver hele tia nå såm det er vinter, veit du"
Vi hoppet og spratt videre, langs en sti som vi vet rådyrene har laget og over snø som knaket under beina på oss. Det var morsom da, og vi tråkket rundt og rundt der, og da ble det jammen mange spor der - både små og store. Og plutselig, der var de igjen, disse store nissesporene og alle smånissesporene - et helt annet sted i skogen - på en snøflekk ved siden av ei gran full av nisseskjegg....


Vi er ikke i tvil - det er i Gråbeinskogen det lages nisseskjegg! Og det er veldig spennende å gå på jakt etter forskjellige spor. Måtte det bli masse snø og mange spor å se på i Gråbeinskogen i vinter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar