tirsdag 3. desember 2013

Maria, vise menn og røkelse - og en og annen pepperkake

I dag har seniorene vært på barnehagegudstjeneste i kirken og der traff vi Julie som er prest, Magne som er organist og Tom som passer på at kirken har det bra og at det er fint når vi kommer dit. Også var alle skolestarteren i Grue der, og flere av oss har venner som går i andre barnehager. Da er det fint å møtes sånn av og til når vi er på tur med barnehagen.

Når det er barnehagegudstjeneste så er det slik at man ikke trenger å sitte rolig hele tiden. Vi fikk være med å være skuespillere, tenne lys, tegne og synge. Ja vi sant til og med "På låven sitter nissen" enda det ikke handler om Jesus eller Gud. Men det er en julesang da! En vi kan veldig godt også.

Her tenner vi det først adventslyset.
Julen handler jo om da Jesus ble født, men det var for lenge siden da. På bildet under ser du at vi får være med på et skuespill. Det er Josef, som er pappa`n, Maria som er mamma`n og helt til høyre er det en engel, ja også er det Julie da - som er prest og forteller om jula.


Og så var det litt rart, for istedenfor besøk av besteforeldre og tanter og sånn fikk han og mamma`n og pappa`n hans besøk av engler, gjetere og til og med tre vise menn. Det var sånne mann som kunne mye om stjerner og sånn, og de hadde med seg gullpenger - som ikke var ekte gullpenger men sjokoladegullpenger- røkelse og myrra. Røkelse er noe fint som var dyrt i gamle dager og som fortsatt lukter godt...

Her lukter vi på røkelse.
Og myrra det er en krem som vi fikk dyppe fingeren vår oppi, og smøre på hånda vår. Også nå lukter det fortsatt godt av hånden, enda vi har vasket hendene våre flere ganger i dag!


Etter at vi hadde hørt den store stjerne som lyste over stallen der som Jesus ble født, fant vi  krybben der Jesusbarnet lå, inne  i kirken. Og flere av oss hadde vært i en stall, for der bor jo hestene. Men når det er jul kan vi ha krybbe inne i kirken også, for å vise hvordan det var.

Vi sang noen julesanger om når Jesusbarnet ble født og Julie-prest sa at vi var de flinkeste barna hun hadde hørt noen gang. Hun syntes vi kunne så mange sanger og sang så fint! Etterpå fikk vi fargelegge litt, både hyrer og engler.


Også var gudstjenesten over, men vi fikk bli igjen og pynte opp i gangen med de flotte stjernene og adventslysene vi hadde laget - og på juletreet hengte vi fine røde julehjerter med glitter på....Etterpå løp vi på lette bein bort til Kirkestuen, for der var det mange gamle som var på besøk og vi hadde lovet å komme innom for å synge litt for dem. Og det er så fint å kunne gjøre andre glade nå i desember. Og egentlig kunne vi ha tenkt oss å synge flere sanger for dem, for det føles så fint!! Dessuten sa Julie at det var fint å være ekstra snill med andre nå i desember, for da gjorde man så andre ble glade - og da blir vi jo glade selv også.

På vei til Kirkestuen, og sola gjør at
skyggene våre får laaaange bein

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar