torsdag 5. desember 2013

Det snøøøøøør, og et og annet fiskesprell

Utenfor den røde barnehagen på Tjura daler det små hvite snøflak ned ifra himmelen. Sakte sakte daler de nedover, et etter et, ned mot bakken. Inne i barnehagen er det ytende liv. Noen leker i kjøkkenkroken, noen skriver ønskeliste til nissen (og om man ikke kan skrive bokstaver så kan man tegne det man ønsker seg) og seniorene samler seg på seniorrommet. I dag blir det ikke vanlig seniorklubb, for i dag står juleverksted på planen og fiskesprell.

Seniorene skal være med å dele opp grønnsaker og fisk som skal wokes over bålet i grillhytta, innimellom julepyntlaging og produksjon av hemmligheter. Vi har akkurat satt oss ned rundt bordet for å snakke om hva som skal skje i dag da en av seniorguttene titter mot vinduet og roper ut "Det snøøøøøøøøøøøør!!" Ja vist gjør det det, utenfor vinduet laver snøen ned i store og små snøflak. Jubelen blant seniorene er høylytt! "Tenk, når vi kommer ut etter lunsj, da har det kanskje snødd så masse så vi kan ake fra haugen" sier en av seniorjentene. Hun titter på den voksne og fortsetter "Det er lurt å gå seint ut, for da har det kanskje kommet masse snø!" som en liten forsikring om at det er greit at noen av rompetrollene og maurene går ut nå, som det akkurat begynte å snø.

Seniorene deler på å være med på å dele opp maten, og selv med skarpe kniver er det fortsatt 10 fingre intakt, men i dag måtte vi fram med et lite plaster - for skarpe kniver kutter også små kutt...

 Her er fisk og grønnsaker klare til å bli stekt.

Det ble fyrt opp på bålet ute, og der stekte vi wok både på bålet og i den elektriske panna.


Her blir det fiskewok til lunsj.
 Eller laks i nissesekk som vi kalte det.
Woken pakket vi inn i tortillalefser før vi spiste det.
Dette ble lunsjen på Gråbein.
Knerten hadde fiskepuddingfigurer i julegrønn saus. De gjorde det slik at de brukte pepperkakeformer og laget figurer i fiskepuddingen. Og sånn julegrønn saus får du ved å lage hvit saus med spinat oppi. Gode og mette ble vi iallefall allesammen, både små og store!

Seniorene kom ut før snøen regnet bort, ja de fikk til og med laget en minisnømann, som var så liten at den måtte stå på et bord for at den skulle synes. Men det var så liten at den ble borte når det regnet på den. Men snømann, det var det iallefall! Denne vinterens første!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar