tirsdag 12. februar 2013

Ut i skogen bar det....

Lette snøfnugg fra himmelen i dag også, og når sola tittet igjennom skylaget da vi var ute i skogen så det nesten ut som om det var lette små diamanter som dalte ned. Så fint glitret det i snøfnuggene.

Rompetrollene har hatt uteliv i dag og etter at gutta var ferdig "trent" nede i Gruehallen kunne de slå seg sammen med oss som hadde gått ut på morgenen. Vi hadde foruten å leke i nysnøen, tent opp i grillhytta - der skulle vi nemlig koke grøt til lunsj seinere i dag.

Men aller først bar det til skogs. Vi skulle nemlig leite etter harespor. Men det fant vi lite av.... Men det var mange andre spor i snøen! Vi fant de første rådyrsporene allerede på parkeringsplassen i barnehagen. Og når vi gikk oppover veien mot Sagerudskogen fant vi spor etter både elg, rev og ekorn.

Her har ekornene hoppet....
Det var spennende å studere sporene, og å følge de oppover mot skogen. Og det var også noen mennesker som hadde gått der, sko lager også mange forskjellige spor.

Hei, se her! Vi har funnet et spor, kom å se!!!!!
Når vi kom litt oppi skogen gikk vi utenfor veien og så om vi kunne finne noen harespor. Men nei, det var bare noen elger som hadde gått ute i snøen og laget masse stoooore spor. De må ha lange bein, for det var langt mellom sporene.

Vi lekte litt og fant fort ut at det var mange små gran og furubusker som vi kunne riste snøen av. Det var skikkelig moro. Og vi erfarte også det at det var lurt å løpe unna, for av og til kom snøen nedi nakken vår, på innsiden av dressen - og DET er KALDT!!!

Det er frydefult å riste snø av buskene.....
Etter et par runder med snø i nakken, er det greit å løpe unna.
Etter en stund med lek snakket vi litt om haren og hvordan den lever - tenk å leke gjemsel med den nå da- ville ikke være lettt å finne, så hvit som den blir.... Også gikk vi ned i barnehagen , der vi kokte "trøll-graut" over bålet i grillhytta og leste om de Ville huttetuene mens vi spiste. Og da var vi klare for enda mer moro ute i snøen - denne gangen i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar