tirsdag 26. februar 2013

"Unna vei!!" Jeg sa unna vei (!!) her kommer... Hei, se på den bæsjen her da!?!

Akkurat SÅ spontane er rompetrollene i barnehagen vår. I det ene øyeblikket er de mest opptatt av at skiløypa skal være fri når de er på vei nedover bakken, og midt i bakken stopper de opp.... De har enten sett et dyrespor eller enda bedre - bæsj! For der  er det av og til litt mer usikkert enn spor på hva slags dyr som har vært utpå.

I rådyr-riket hvor vi har gått på ski i dag var det liten tvil om hvilket dyr som hadde vært utpå- tydelige stier på kryss og tvers talte sin tydelige tale og de liker å gå i skisporene også , så vi fikk god tid til å studere mange sportegn i dag.


Og for en herlig utedag!! Vi hadde ikke før kommet oss ut i løypa, før sola laget sprekker i tåkeskyene og varmet godt! Løypene var nykjørte og bød på gode skiforhold, akkurat passe "bratte" bakker og mye å studere. Og vi lot oss ikke be to ganger, vi utforsket området både med og uten ski på beina.

Greit med fri løype så "Unna vei, her kommer jeg!!"

Men vi viste at det var pølser i sekken og noe varmt å drikke også, så det tok ikke lang tid før vi kunne kjenne at vi var kjempe sultne!! Og da sa heldigvis de voksne at vi skulle lage bål, også tråkket de rundt utenfor løypa med skiene - og vi kunne da ikke se at det ble noe bål av det?? Men snart kom ved og never på plass og det brant lystig i bålet. Men hvor var pølsene?? Lå de inni bålet?? Men neida, da sa de voksne at alle pinnene de laget i stand, de skulle vi spikke grillspyd av... Men først måtte vi sette opp skiene våre i snøen, slik at de ikke ble borte eller fikk is på seg... Ja, ja vi gjorde da som de voksne sa, men vi syntes nå det var litt rart da - is på skiene??

Og her samarbeidet vi godt,
og hjalp hverandre om noen ski satt litt hardt.

Også, etter et par spikkeinstrukser spikket vi i vei, for nå viste vi at det snart var mat å få! Og det var full konsentrasjon på kniven, for ingen ville vel ha blod på fingeren sin?? Det var vist ikke farlig, men det kan gjøre litt vondt...

Full konsentrasjon.....

Dette blir bra å grille pølser på.

Og omsider kunne vi grille. Og det var flere av oss som var litt ukjente med hvor nær bålet vi må ha pølsen for at de faktisk skal bli varme og om de er varme over hele seg når de er svarte på tuppen. Men dypper vi de i snø, ja da smelter snøen på bålet. Og mens vi satt der kunne vi høre og se noen velkjente fugler som kvitret i trærne ved siden av jordet - det var kjøttmeisen og blåmeisen som ti-ti-tuet og ti-ti-tiet.

Koselig med bålkos

Ingen røyk uten ild, men det svir litt i øynene -  da er det bare å prøve å unngå røyken.
Uansett, selvgrillet er velgrillet og smaker bare SÅÅÅ godt.

Og etter mat og drikke, ja da akte vi masse på ski i bakken. Opp på siden av sporet - unna vei!! og nedover igjen i sporet, for så å forte seg oppover igjen .... igjen og igjen og igjen. Helt til de voksne sa at vi slutter mens leken er god?? Ja, ja, de sier nå så mye rart disse voksne....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar