onsdag 27. februar 2013

Maurer på ski

Maurene i maurtua ligger i dvale langt, langt nedi maurtua si, men Maurene i den røde barnehagen på Tjura de er i full fart året rundt. Og selv om noen av oss bare er to og et halvt år år så går vi på ski!

Lang, lang rekke på ski...

Og vi har gått langt også synes vi... og vi har gått mange ganger, greit å kunne ta av skiene og løpe litt innimellom. Og når man er to og et halvt år er det skikkelig bittert å ikke få være med de som er tre og et halvt år og gå runden på "mormorjordet". Ja da er det så man kan legge seg ned og bare få ut litt frusterasjon.... Helt til man bare glemmer hvorfor man ligger der i skiløypa (det tar ikke så mye som et minutt en gang, men greit å få det ut...) og tar i mot en vottekledd voksenhånd som tilbyr hjelp til å reise seg opp....
Man bare går sammen med kameraten sin bortover og bortover, men av og til går man oppå skiene til den foran. Og da går jo ikke skiene like lett, så da er det greit å sis ifra. Og av og til faller man, selv om det bare er bortover. Da gjelder det å samle skiene og prøve litt selv, eller få en hjelpende hånd.

Greit å få samlet skiene og prøve å dytte seg opp igjen...


Bortover er greit...
Men "hei du, der bak.
Ikke gå oppå skiene mine da..."Vi gikk fram og tilbake, både i sporet og utenfor. Og de største med mer skierfaring, ja de prøvde å stå ned mormorbakken på ski. Det gikk ganske så bra etterhvert - utfordringen var å komme seg opp på toppen.

De som ikke hadde med ski akte på akebrett i bakken. Også lekte vi litt - både i bakken og etterpå i barnehagen. Sola skinte, fuglene kvitret og etterhvert var det jammen tid for å spise også. Heldigvis, for vi hadde sagt mange ganger allerede vi at vi var sulten på pølse NÅÅÅÅ.... Vi viste jo at det var grillpølser på menyen til lunsj i dag.

Ut på skitur bar det....

Etter mat var det noen av oss som skulle sove en liten dupp - godt det når man har vært på ski. Da var det noen av rompetrollene og seniorene som fikk gå på skitur med de voksne. De gikk opp på jordet ved Kråkerud og gikk en runde der før de akte i akebakken på ski slik som i går. Og enda var ikke barna i barnehagen slitne av å gå på ski, så da gikk og akte vi på ski inne i barnehagen vår også.

Uteområdet i barnehagen vår er helt supert til å gå på ski også!

For ski er skikkelig moro!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar