torsdag 28. februar 2013

Yoga først - så en liten langrennsprint, men innlagt utfor...

Rompetrollene ser at den voksne som pleier å være med på uteliv kommer på jobb og de møter henne med strålende blikk. En av dem skynder seg å si "DUUU, skal vi på skitur i dag??!!" Det var mye håp i det spørsmålet.... men egentlig vet han og de to andre at det er ingen rompetroll som skal på tur i dag. Torsdag er seniordag det.

Skiene må opp og stå....
hvis ikke blir det is på de.
Men det er jo lov å håpe og å spørre, for seniorene er jo fult opptatt inne på Knerten sammen med hun yogadama de. Gjennom veggen kan vi høre musikk og av og til "brøler" de litt også..... ja den som var flue på veggen og fikk se hva seniorene gjorde. Vi får få de til å fortelle litt her på bloggen om Yogaen, men det må bli en annen dag. Tilbake til tema skitur.

Rompetrollene fikk bekreftet det de trodde. Seniorene skulle på skitur i dag, men både maurer og rompetroll kunne gå på ski i barnehagen. Og det var det mange som gjorde.

Etter tøy, bøy og avspenning på yogamattene var seniorene kjappe til å hoppe i dress og skisko. De var klare for skitur med innlagt pølsegrilling. Ute skinte sola fra skyfri himmel og da vi stilte opp på rekke  for å gå kunne de fortelle at de hadde hjulpet hverandre med å sette på skiene - av og til vil liksom ikke skiene sitte fast til skoene....

Vi gikk opp på jordet ved Kråkerud, og der var det flere som hadde vært med i går -så løypa og bakken var kjent. De voksne ordnet med bålet og var med å gikk litt på ski, også var det klart for pølsegrilling. Spyd, pølser, lomper og ketchup var funnet fram - så da var det bare å grille. Men det var det da - de voksne sa at det bare var å forsyne seg.... Det betydde altså at man måtte ordne alt selv, men det var bare litt uvant å sette pølsa på spydet selv og liksom ordne dette - men bevares, vi er da tross alt seniorer og klarer det aller meste selv nå. Skolestart er jo bare måneder unna.

Så var det det med avstand bål - pølse. Litt "luftgrilling" i starten
...  omsider "landet" pølsene og de ble fine og stekte - og noen litt sorte.
Av og til faller pølsene av pinnen og ned i bålet, da må den fiskes opp igjen. " Hva skal jeg gjøre med pølsen min nå da?? Den har ligget i bålet" Senioren står å tørker litt sot av tuppen på pølsa. " Ja da kan du enten grille den mer eller spise den" svarer de voksne. "Ææææsj, spise møkkete pølse!!"  utbryter senioren. "Jammen nå har du jo tørket av den og det blir jo litt sot på pølser som grilles" sier de voksne. "Ja du får til og med fin sangstemme av litt svidde grillpølser..." ( Den påstanden er det vel ikke såååå mye hold i da, men vi liker da å tro det...) " Å ja", svarer senioren  smilende, børster litt til og finner seg lompe og ketchup.

Etter mat gikk vi den laaange runden på jordet. Den er det bare vi seniorene som har gått hittil i år. Og det gikk mye greiere å gå den i år enn i fjor. Men da var vi jo bare rompetroll også da...

Det er ikke mange bakker på dette jordet, men det er greit å vente  litt
før man kjører nedover etter den foran seg, det kan jo hende den detter.
Her gjør  de fremste et rykk og går ifra resten...
som har kost litt med snøen og laget en og annen "busu" langs løypa...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar