onsdag 31. oktober 2012

Spor i snøen

Ute snør det, og Rompetrollene i den røde barnehagen på Tjura gjør seg klar for sin formiddagstur i Gråbeinskogen. Det er stas å få gå ut og leke noen timer ekstra i snøen.
Ved den lille brua over den lille bekken ved skogkanten stopper de opp og titter på den andre siden. Der er det spor i snøen. Ikke menneskespor men dyrespor. Og de har ikke kommet lenger inn enn til den digre grana ved bålplassen før de ser flere spor - denne gangen av en fugl som har "spasert" rundt i snøen. Kanskje den lette etter mat??

Lurer på hva den fuglen gjorde på bakken, den har jo vinger...

Og litt lenger borte er det mange mange ekornspor, rundt både den ene og den andre buska. Slekningene til Kåre Ekorn  har hatt det utrolig travelt de siste dagene. Og vi tok en trall om Nøtteliten.

Oj, her var det mange spor....

.... ekornspor

Borte ved barhytta er det helt stille, kanskje Nissen har vært der. Det har jo kommet snø og da er det kanskje ikke så lenge til han kommer?? Eller i dag kommer han jo ikke, for i dag er det sånn knask eller knep dag... Men vi får sjekke for å være sikre... Kom så løper vi bort og sjekker.Men neida, han hadde nok ikke vært der, var bare våre egne spor der. Men han må vel snart komme??

I kanten av Gråbeinskogen, mot lyslinja, ligger det to digre snøhauger, vi går bort og titter - for vi vet at det ikke er snøhauger, men de digre maurtuene. Men i dag var det ikke så mye som en liten Maurits Mørrv ute og slepte på en barnål... De er nok langt inne i maurtua si og passer på at dronninga har det varmt. Kanskje de fyrer i ovnen?? Vi banket forsiktig på, men ingen kom og tittet ut - så de er nok langt langt inni der et sted. 


Men utenfor var det digre spor, hvis vi tenker i forhold til hvem som bor i maurtuene. Rådyret har vist gått forbi. Kanskje det lette etter mat det også... Tenk, nå er all maten deres dekket av snø og de må grave fram maten sin før de han spise. Vi er heldige som kan sette oss ved et dekket lunsjbord.

Men før vi gikk for å spise lunsj lekte vi litt elgokser, apekatter og frosker..... Det begynte å regne ute, snøen ble kram og vottene ble våte. Vi spiste lunsj etter samling og så var det ut for å ake på haugen! Hurra for snø og vinter!!

Her er det både elgokser og aper som prøver å klatre i trærne.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar