torsdag 25. oktober 2012

Vår nye venn Hårek - på biblioteket

Vi lurte litt, et lite øyeblikk - hvem er Hårek....
.... men tankene ble fort borte i opplevelsen  av å være på biblioteket.

Det er så stas å være der, og vi koser oss masse. Det er et spennende sted, med sååååååååååå mange bøker og såååååååååååå mange bokhyller - vi blir nesten litt svimle i hodet av det. Og det er fortsatt veldig spennende å gå rundt å se hva slags bøker som finnes. For der har de jo ikke bare en bok om alt, de har kanskje flere om det samme. I dag har vi sett etter bøker med dyr, hester og katter og sånn. Og vi har lett etter bøker med biler og traktorer.

Oj, hva handler denne boka om mon tro....?

Se her, dette er spennende...

Vi leser om kua Laila

Det hadde kommet mange nye bøker, og en av dem var veldig morsom, for bare på grunn av den læret vi noe nytt i dag. Den handlet om ei kun som het Laila og hun var vist ikke helt frisk for hun hadde noen som het.... og det var et veldig vanskelig ord - laktoseintoleranse- Men det var ikke så vanskelig å skjønne, for hun fikk så vondt i magene sine (for kua har jo 4 mager den!!) og prompa skikkelig hvis hun drakk melk. Det syntes de andre kuene ikke noe særlig om, så de ville ikke være sammen med henne. Og da ble hun SÅÅ trist og lei seg, for å trøste henne fant bonden ut han skulle gi henne det beste han viste, menlig sjokolademelk. Det var jo ikke så lurt for da laget hun masse gass og slapp en diger FIS!!Da fikk bonden en god ide og ga henne masse sjokolademelk - og da kunne han bruke henne som en flygende ku. Og hun ble den KULESTE kua i fjøset!

Men tilbake til han der som het Hårek.
Han kom ikke med en gang, men det kom en mann som heter Paul Inge, og han hadde med seg to gitarer, en stor og en liten og en sekk. Han skulle spille litt gitar og vi fikk også lære neon nye sanger. Vi sang om noen troll som tørket støv av alt som finnes i skogen om natta og om alle duene som fløy omkring mellom trærne.


Så spurte vi om vi viste hvor Hårek var, for han hadde hørt at han skulle komme i dag. Men nei, han viste vi jo ikke hvem var... Da tok han fram sekken og opp fra den dukket det opp et lite "bustetroll". Han her Hårek. Og hadde vist vært på rommet sitt i 15 år!!! DET er lang tid det!!


Der er han, og han var litt sur på Paul Inge fordi han ikke hadde fått være ute i skogen på så mange år. Også ville han at vi skulle synge om dyr og insekter og troll som finnes i skogen.


Og han ville være med Paul Inge og spille på den lille gitaren, for den var egentlig hans - det er egentlig en UKULELE, og det kan du få låne på biblioteket om du har lyst til å prøve å spille. Hårek treffer vi igjen på litteraturfestivalen, om ei uke.


Etter sangstunden så fikk vi frukt og bokstavkjeks, og det er så moro å prøve å lage ord av kjeksbokstavene. Og når vi samarbeider så går det ganske så lett også...


Det ble tid til en liten lesestund til, før vi dro avgårde til barnahagen igjen.
Nok en gang sier seniorene i den røde lille barnehage på Tjura TUSEN TAKK for at vi fikk komme på biblioteket og synge, lese og utforske. Vi gleder oss til nestegang allerede!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar