tirsdag 2. oktober 2012

Jeg trenger bare en liten stund - helt alene.

Å være Maur i den røde barnehagen på Tjura er synonymt med å være sammen med noen andre hele dagen. Det er sjelden man er helt alene, og bare kan være med seg selv og sine tanker og undringer...

Og det skal litt til å få et overblikk eller å forstå dette med maurene sitt travel liv i maurtua, for det er jo noen fantastiske skapninger - bitte bite små,men alltid travelt opptatt med ett eller annet, ja om ikke annet enn å prøve å bite i støvlene våre.

Så da er det litt godt når "flokken" går videre og bare få en liten stund for seg selv til å stå der og undre seg litt over maurene i tua.

Små maur- stor tue. Men allikevel kryr det...
Da er det godt å kunne få se seg ferdig....

..... før man tusler etter de andre som er på vei over "bekken"
for å leke sjørøver.
Så var det de krokodillene i bekken da, hvor har de tatt veien nå som
vannet er borte?

Sammen med oss maurene var det med 4 barn i fra Knerten. Og det er så koselig for da er det flere å leke med. Vi gynget opp og ned på balanselinene, snublet i en stubbe eller en grein.

Vi laget sjørøverbråk inne i lavvoen og vi prøvde å snike oss av gårde bort til den "store" bekken. Den det renner bite lite granne vann i hele året.
"Hi hi hi...." det var forresten litt moro, for da ble det fart på de voksne. Der er det vått sa de, at vi kunne bli bløte oppi støvlene, og det kunne vi vist ikke bli i dag..??....

Men se hvem som sitter i det treet der da!!

Oppi treet der sitter Skrukke og Kåre,
de har "rømt" i fra sekken. Sikkert
kjedelig å sitte der hele dagen...
Kåre kunne jo få sitte på armen og være med å leke. Skrukke, han er fortsatt litt skummel og måtte sitte på armen til en voksne han da - han er litt brå i bevegelsene sine. Men han er grei, for han smasker oss på nesa!

Og tenk, plutselig så vi bilde av Kåre på en plakat, og det fikk Kåre se på også. tenk, der er Kåre ute på vinteren og spiser mat. Da kom vi på at han kanskje var sulten og da han litt kongler.


Vi fant bilde av et rådyr også

Og her er det bilde av en kuelg - mammaelgen altså. 
 Vi snakket litt om elgen, om hva slags farge han har og hvor mange bein den har. Den liker å spise granbar den og oksen har gevir på hodet.

Det er snart elgjakt, og vi lurer på om vi får se noen døde elger eller elghoder i år. Det hender seg at vi får se ett og annet elghode bakpå en bilhenger når de som har elgjaktende fedre i barnehagen blir hentet av jaktpappa`n sin...

Eterpå lekte vi elgokser og gikk rundt i skogen og hadde store horn og gikk med lange skritt og snakket rart - for elger de har lange bein de.

"Elgokser" på tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar