torsdag 4. oktober 2012

Pannekaker og rådyrsti

Her ser du oss seniorene på vei til Gråbeinskogen. Vi skal dit å leke, gå på oppdagelsesferd og ikke minst spise PANNEKAKER! Det er derfor vi bærer på litt ved alle sammen, fordi vi skal lage bål etterpå - slik at de voksne får steikt pannekakene. VI GLEDET OSS, hvis du var i tvil om det.....

På veien dit måtte vi en blid gutt som var på vei
til barnehagen, og vi kunne fortelle han at vi
skulle til Gråbeinskogen for å spise
pannekaker....

Vi må ha vann i vannbøtta for å kunne tenne bål,
og seniorjentene er flittige hjelpere

Tema denne måneden er blaandt annet rådyret, og i dag gikk vi på oppdagelsesferd i skogen bak Gråbeinskogen. Der er det mange høye graner, en og annen furu og litt ospetrær. De har flotte røde og gule blader som drysser ned når vinden blåser i tretoppene. I denne skogen - som vi også kaller for rådyrskogen - er det mange tynne stier på kryss og tvers, og det var disse vi fulgte. De stiene er det rådyrene som har laget. Vi fant også noe vi trur kan være soveplassen til et rådyr. Det er det litt lettere å finne ut når det er snø, så da skal vi tilbake og undersøke.


På vei innover langs en rådyrsti

Det var spennende terreng og en og annen stein å klatre på.

Da vi kom til denne steinen, da hadde vi gått sånn passe langt, og litt på kryss og tvers. For rådyrene går vist ikke rett fram hele tiden. Vi hadde hoppet over et par bekker også, noen plumpet og andre kom seg så vidt over... Da sa en av jentene "Nå går vi ikke lenger." Så da snudde vi.

Tanken på om vi hadde gått oss litt bort kom ut som klar tale fra en senior, men da kunne de voksne trygt si at "Neida, det har vi ikke. For vi gikk forbi den krokbuska her i sta også - og hvis dere titter godt etter så ser vi bort til Gråbeinskogen også..."

Oj sjekk den krokete buska der!

Etter en sånn vimsete rådyrtur skal vi si at vi var sultne - så gleden var stor når de voksne tente på bålet og satte fram pannekakerøren, da viste vi at det snart var mat å få!!
Og DETTE var de BESTESTE pannekakene vi hadde spist noen gang!!

Den som venter på noe godt..... og vi turte ikke mase så veldig.
For tenk om den gjorde som pannekaka i eventyret....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar