torsdag 1. november 2012

Bøker-og-sånne-ting-festival

Litteraturfestival, hva er nå det?? Ja ikke vet da vi seniorene det helt, men vi vet at vi har vært på noe de voksne kaller for bok-runde i dag. Og det startet med at alle de som er skolestartere i barnehagene i Grue de kom med en orange buss hit til oss. Her hadde vi fyrt opp i grillhytta og Gudbjørg kom for å lese bok for oss. Ja hun leste til og med to. Og det er så koselig å sitte uti der, med fyr på peisen og bli lest for. Hun leste om Langbein og om Pingvinen som frøs så fælt. 


Etterpå dro alle sammen med den orange bussen til Kirkenær og biblioteket. Der har vi jo vært før, så der er vi kjent. Men i dag skulle vi ikke låne bøker, nei vi skulle bli lest for.
Også kom det ei litt rar dame som kalte seg for Frid. Og hun satte hesten sin i gangen, vi hverken så eller luktet hest der etterpå.... Hun viste da ikke helt hvor hun hadde kommet - og hadde aldri hørt ordet bib-li-o-tek før. Ja, ja hun skjønte det vist etter hvert, men hun sa hun ikke kunne lese. Men hun ville fortelle oss en historie som noen hadde fortalt til henne.

Dette er Frid

Hun pakket ut tingene sine og fortalte om de gamle gudene Tor og Odin. Og Tor har vi jo hørt om før, det er han som lager tordenvær det. Historien var om den gangen Jotnen Trym stjal hammeren til Tor fordi han var så forelsket i Frøya og ville bytte den tilbake mot giftemål med Frøya. Men den som er slem og stjeler fra andre blir ofte lurt selv, og Tor og en annen gud som het Loke lurte han og fikk hammeren tilbake - uten at  Trym fikk giftet seg med Frøya....

Etterpå forvandlet Frid seg til en vanlig dame og da leste hun en bok om en liten mus og et udyr som het Gruffalo.


Så var det ut i bussen igjen, og vi kjente at vi begynte å bli både sultne og tørste. Da var det godt at det var matpause i gymsalen på Gromungen  på Namnå.


Etter mat møtte vi igjen Paul Inge og hans venn Hårek. De andre barna hadde ikke møtt dem før, men det gjorde jo vi sist uke på biblioteket. Så vi var med og sang om både renslige troll som vasket i skogen om natta og viste at vi skulle si navnet vårt når  vi sang "morn, morn, hei hei, god dag, hva skal vi finne på i dag.
Og Hårek han skulle lese bok for oss, for det lovet han oss jo sist uke. Også ble han bare veldig sjenert, for han hadde ikke øvd så masse på å lese, så han var ikke så god til å lese. Men Paul Inge hjalp han litt og leste fra boka Morgentåkedalen for oss. Den om en liten figur som het Morkel som skulle finne en svææær sopp.

Hårek var på plass og Paul Inge spilte gitar.

Etterpå fikk vi høre historien om Morkel i Morgentåkedalen

Til slutt ville Hårek spille Ukulele og vi sang Bjørnen sover.

Og så var bok-runden over, vi har fått høre mange gode historier og koset oss. Og jammen er det ikke artig å treffe de andre skolestarterene også!! Tusen takk til alle gode historiefortellere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar