tirsdag 13. november 2012

Nåj skaj jej få spise pannekaker i Gjåbejnskogen??

3-åringen tittet opp på den voksne med store runde granskende øyne. Han hadde hørt at de store hadde spist pannekaker i Gråbeinskogen og det var tydelig noe også han kunne tenke seg.
Den voksne setter seg på huk, smiler og titter tilbake på 3-åringen. "Har du også lyst til å spise pannekaker når vi er på tur?" spør hun. "Ja" svarer 3- åringen og smiler, "foj de ej så gått!".  "Ja men da skal også vi spise pannekaker en dag" svarer den voksne.

Det går noen uker og det blir kaldere i været. Klissete bålmat som pannekaker lett kan bli med syltetøy på, egner seg lite til å spise ute - siden de spises i hånda. Men vi har jo grillhytte!!

Den voksne setter seg ned ved siden av 3-åringen på morgenen i dag og sier " I dag skal vi spise pannekaker  i Grillhytta. Det er kaldt ute og da blir vi fort kalde på hendene om vi spiser de ute i Gråbeinskogen, derfor lager vi de på bålet i Grillhytta." 3-åringe smiler over hele fjeset og utbryter med begeistring i stemmen, "Det gledej jej mej til...." Og den gleden deler han med både barn og voksne i barnehagen - tenk i dag har HAN fått være med å bestemme hva det skal være til lunsj - ønsket som kom for noen uker siden er blitt lyttet til. Det er viktig i en ellers voksnestyrt og travel hverdag....

Kåre vil opp av sekken og ut i skogen- kanskje han er sulten?

Maurene får på seg dresser votter og luer, noen veldig raskt og noen veeeeldig sakte - men de kler nå på seg det meste selv. Så bærer det over veien og inn i Gråbeinskogen. Skal vi "orke" pannekaker er det greit å leke litt først. Det er med barn fra Knerten også og sammen tumler de rundt i skogen. noen med store "horn", av noen trepinner - de er skogens konge- elgen. Andre går rundt med en  litt lenger pinne i hånda, den kan fint brukes om fiskestang og vi setter oss ned og "Ror til Fiskeskjær"og der fikk vi både Rådyrfisk, Eplefiske, Pærefisk og sjokoladefisker...!!

Høyt der oppe i tretoppen lyser sola....

Og når vi dytter her nede, svajer det her oppe.. RART
Andre igjen undrer seg over sollyset som skinner på tretoppene.... Da blir rimet borte.... og tretoppene lyser nesten litt. Og hvis vi tar tak i buska og rister den litt, ja da svaier tretoppen fram og tilbake. Litt merkelig egentlig, for det er jo nede på buska vi rister.


Alt moro har en ende, vi tusler tilbake i barnehagen - magene våre sier at det snaaart er mat. Men vi må da bare stoppe opp og titte opp, for hva er det som durer over hodene våre?? Jo et FLY! Og se, skyene er jo borte jo.... bare blå himmel og et stort hvitt fly.


Knertenbarna går inn og Maurene leker ute i sandkassa - snart kjenner de det lukter deilig av bålstekte pannekaker. De voksne sier at det er på tide å gå inn å spise, og man får være med å steike de siste pannekakene på bålet. Og vi skal si at det smakte aldeles nydelig!

Ingen ting smaker så godt som pannekaker stekt på bål....

Lettest å spise med hendene når vi er på tur...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar