tirsdag 6. november 2012

Rompetrollene - de er så innmari heldige de

For de har fått bruke den store sagen i dag, og hammeren..... og den der måleren (tommestokken). De har nemlig snekret fuglebrett til småfuglene. Et riktig fint ett, med tak og god plass til masse solsikkefrø. Og en egen krok til å henge meiseboller på.

Men før de startet med å snekre, så fyrte de opp i grillhytta. Og det syntes vi på Knerten var spennende å se på... Det er alltid spennende å titte inn i grillhytta og en av oss foreslo at vi kunne spise pølser der i dag. Men nei, det skulle vi vist ikke gjøre - for der skulle Rompetrollene spise pølsegryte til lunsj.

Vi kunne egentlig tenkt oss å spise pølser inni her i dag vi.

Så fant  vi som er Rompetroll, fram planker, spiker, sag, hammer og tommestokken. Det ordet øvde vi litt på å si... "tomstokk.... tåmmedok.... too-mmme-stoooook....tomme-stokk". Et rart ord egentlig, for det er jo en måler... Den brukte vi til å fine ut hvor på planken vi skulle sage. Vi skulle sage på førti centimeter sa den voksne. Førti hva for noe og hvem er førti?? Den voksne pekte og forklarte at førti er det samme som tallet 40 - altså et firetall og en runding. Det var lett å forstå og vi fant det på måleren. Vi satte merke på planken og saget i vei.

Vi byttet på å sage og å sitte oppå planken, og alle som ville fikk prøve å sage. Vi saget gulv og tak og bein til å holde taket oppe - det saget vi av et kosteskaft. Da måtte vi igjen bli enige om hvor høyt opp taket skulle være - og vi fant ut at hvis vi hadde det høyt oppe, nesten som taket på barnehagen, ja da ville det nok snø på maten... Så her tok vi sånn passe høyt. Vi tok det til 20 først også til 5 etterpå. Den voksne sa at det var 25 - men vi så ikke det tallet da... Da vi hadde saget en, kunne vi sage de andre etter den første og snart hadde vi tak, gulv og fire bein.

Da kunne vi finne fram hammeren. Og vi hamret i vei, og den ene spikeren etter den andre kom på plass.
De på Knerten syntes det var veldig spennende å se på, og de var nok litt misunnelig for at de ikke fikk saget og hamret litt... De spurte forsiktig flere ganger om det kanskje var deres tur- men neida vi kunne fortelle at de måtte bli ROMPETROLL først før de kunne det.  For vi tror ikke at Maurene heller får lov til å sage og spikre altså.... eller...??


Når taket skal spikres på er det greit å få hjelp til å holde fast.


Beundrende blikk fra en fra Knerten til en stor Rompetrollgutt

Vi samarbeider godt og jobben beundres - og nå er vi snart ferdig.

Se her!! DET ble så fint!! Nå kan kjøttmeisen bare glede seg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar