tirsdag 11. september 2012

Skalkens suppe og mørrv

Skalkens suppe er beryktet i et hvert sjørøvermiljø og her på Tjura er det intet unntak. Da svaret på spørsmålet om hva vi skulle spise i Gråbeinskogen i dag var Skalkens suppe var det to kjappe svar "NAM!!, Jeg er så glad i suppe!" og "Ehh... sånn suppe med rotter oppi??" Rompetrollene sto der side om side, den ene med strålende øyne, glad for at vi skulle spise suppe. Den andre med litt engstelig blikk... han hadde hørt mye om Skalkens kokkekunster og var ikke helt sikker på om vi tullet.
Et annet av Rompetrollene kunne fortelle at han like all slag suppe, ja han hadde spist suppe i går også, hjemme. Den var ikke sånn rød suppe, nei den var grønn og smakte kjempegodt!
Vi kunne trygge de fleste om at i denne suppa var det hverken rotter eller tant og tare og at den kom til å bli kjempegod. Vi skulle jo koke den på bålet.

Full fart....
Vi lekte og hadde det moro, vi besøkte selvsagt maurtuene og så på maurene som strevet med store barnnåler oppover mot toppen av tua og vi så maur som balanserte på pinner, og om de falt ned så bare klatret de opp igjen, akkurat som vi gjør.

Konglekuer i bondegården
Noen kjørte buss og andre fisket, vi balanserte og løp langs gjerdet og så på alle dyrene som det henger bilde av der. Vi lekte Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og brannmenn.
Jentene laget bondegård med konglekuer og konglesauer innenfor gjerdet og bonden og bondekona sto utenfor å tittet inn på dyrene sine. Vi hadde en liten samlingstund der vi snakket om mauren og sang Maurits Maur sanger. De synes vi er så fine!

Klatremus og de andre dyrene i Gråbeinskogen på fisketur
Med en blanding av røyk og suppelukt kjente vi at vi begynte å bli skikkelig sultne og suppa den smakte kjempegodt! Tenk, de voksne er fortsatt litt forbauset, men alle vi barna syntes at suppa var god, så vi spiste opp alt sammen. Det ble ikke så mye som en smule igjen hverken til kråke eller rev....

Gode og mette tuslet vi borte lavvoen, der la vi oss ned for en lite lunsjhvil mens de voksne leste boka om Karsten og Petra som besøkte en bondegård - de var heldige da for de fikk treffe mange fine dyr. Også snakket vi litt om bonden og at noen bønder har dyr mens andre dyrker korn, poteter, grønnsaker og mais....

Skalkens suppe til servering.
PS! Skalkens suppe er poteter, gulerot, purre og fisk ( i dag torsk) i biter som blir kokt i buljongvann og jevnet med potetmos - enkelt, greit og smaker NYDELIG!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar