onsdag 19. september 2012

Sol og regn, gris og høne

Det var ikke noe  annet vær for seniorene i dag enn det var for de andre som skulle på tur - så på med regnklær og støvler! Også ut på tur til gården til Anne!

Ut på tur i plaskeregn!
Aller første hoppet vi i høyet, og det er skikkelig moro. Etterpå gikk vi inn i grishuset, for Anne og mannen hennes er bønder som driver med griser i tillegg til korn og poteter. Det er alltid like spennende å besøke grisene og nå har vi blitt seniorer og da er der liksom ikke så skummelt heller.

Se på alle de søte grisene
 Når vi var klare for å spise lunsj tittet sola fram og vi kunne kose oss ute i solskinnet. Vi utforsket gården, var i eplehagen og plukket epler... mmmm de smakte veldig godt!


 Vi så på traktorer og potetmaskinen. Den sto helt stille i dag, for de skulle ikke ta opp poteter.
Og mens vi utforsket og lærte litt om alt en bonde driver meg og har på gården sin dukket den grå og hvite gårdskatten opp fra gjemmestedet sitt bak vedstabelen - eller kanskje den hadde vært å fanget en mus??


Uansett hva den hadde gjort, den lot seg ikke be to ganger når vi inviterte den til å bli klødd bak øret. Den lot seg villig klappes på og koses med.


På hjemveien stoppet vi og maten sauene som går på beite på Tjura. De er fortsatt litt skeptiske men også veldig nysgjerrigen....


Men noen som hverken er skeptiske eller sky er hønene og endene vi stadig er innom. De kom kaklende og vaggende mot oss når vi stoppet for å  se på de. Og de fikk jammen opp farten når de skjønte at det var mat å få. Vi hadde nemlig plukket med oss litt havre som sto igjen på en åker som de fikk å spise. Og havre syntes både hønene og vi smakte godt.


Lurer på hvordan havren ser ut inni jeg......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar