onsdag 26. september 2012

Se opp....

Rompetrollene myldret rundt i sandkassen i barnehagen - de hadde utelivdag. Etterpå skulle de spise wok. Eller kanskje det var mokk? Eller smokk?? De tittet inn døren på grillhytta, en av de utbrøt da han fikk se bålet - "Ojj, det var en stor brann!!" Men wok det lukter iallefall godt og det smakte kjempegodt også!!

Etterpå gikk vi på tur til Beritskogen - der skulle vi plukke mose og lav.Vinden suste i tretoppene og løvbladene drysset ned i fra himmelen.... Vi tittet opp.... men det er nesten litt vanskelig å se tretoppene når man står......så vi la oss ned på bakken og tittet på furutrærne over oss som svaiet fram og til bake. Av og til så det ut som greinene høyt der oppe vinket til oss med de lange barnålene sine.... Vi lå stille en stund og tittet opp og undret oss over dette med vinden sammen.


SÅ gikk vi for å plukke mose - den skal vi bruke litt seinere i høst. Vi så på fjærmose


og bjønnmose. Og vi fant skjegg på buskene, også fant vi sånn fin hvit mose og det var den vi skulle plukke i dag - den hvite. De voksne sa at den het brødlav (islandslav) og at de i gamledager da de var veldig fattige brukte den sammen med mel når de bakte brød. Den kunne også brukes til å lage te av.... men vi skal ikke spise den da, vi skal bare plukke den.


Vi lekte oss opp gjennom skogen, vi fant noen steiner som vi var oppom og hadde som sjørøverskip, vi listet oss forbi noe vi trodde var påskekjærringa sitt hus - men som viste seg å være bare en diger stein. Vi gikk oppover stien mot den åpne plassen og sang "Hei, hå, hei hå til skogen vi nå går..." og vi stoppet og kjente på hvordan forskjellig kråkefotplanter kjennes ut når vi stryker de inntil kinnet.

Plutselig fikk vi se en diger stein foran oss. Den har vi sett før også, men da ifra stien. Denne gangen gikk vi helt bort til den og da så vi hvor stor den var - sikkert dobbelt så stor som de voksne!! Oj, den var stor. Og vi satte oss ned og tittet opp på den. Og da vart den enda større. Vi undret oss litt over hvordan den har kommet dit inn - midt i skogen. Og det kom mange forslag om sterke pappa`r og lastebil med heisekran. De voksne spurte om vi hadde sett filmen Istid og det hadde flere av oss gjort, og da sa de at den kanskje hadde kommet dit ved at den hadde vært inni isen og detti ned når isen begynte å smelte.... Og så fantaserte vi om at det kanskje var en diniosaur inni steinen "Ja og det heter fossil" sa en av oss da. Det viste han det het for han hadde en sånn stein hjemme som var en fossil.
Steinen var stor og den var tung, vi prøvde å dytte på den - men det gikk ikke.... eller vi tror kanskje den flyttet på seg - sånn bittte, bitte bitte lite granne.... kanskje...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar