torsdag 31. mai 2012

Har alle brannmenn nattbord da??

Hvilken senior-uke dette har vært! 
Sist torsdag var vi på klatring i de dype Tjuraskoger og det stanset liksom ikke der...

På kvelden var vi på overnattingstur til ei hytte langt inne på den dype Finnskogen, ved en diger sjø. Flaks for oss at det var en sjø der forresten, for det ble jo skikkelig sommervær og da fikk vi jammen tatt en dukkert også. Litt kaldt var det, men vi duppet oss for det...
Det å overnatte sammen med de andre seniorene er skikkelig stas, og vi har gledet oss lenge!! Vi spiste, koste oss, lekte, ble lest for på sengen, lekte enda mer og som sagt badet.

Her utforsker vi stedet vi skal overnatte på

Å kaste steiner uti vannet er kjempegøy

Etter ei langhelg var  vi igjen klare for ei aktiv uke i barnehagen, og på onsdag var vi invitert ned på brannstasjonen. Og det var kult altså. Der fikk vi snakke med ordentlige brannmenn, vi fikk lære litt om hva vi skal gjøre om det begynner å brenne, da ringer vi 110. Og vi fikk høre hva som skjer hos brannmennenen når det er noen som ringer 110 og sier ifra at det brenner - de har en liten dings som det piper i da. Og siden ingen av brannmennene på Kirkenær sover på brannstasjonen har de denne pipedingsen på nattbordet, sa brannmannen. Det ble litt stille før et av barna rekte opp hånda og så litt undrende på brannmannen og sa "Har alle brannmenn nattbord da??" Godt spørsmål... men alt løser seg jo, og brannmennene våkner iallefall om alarmen går når de sover.

Det er ganske mye en brannmann som skal inn i brennende
hus må ha på seg - det heter forresten røykdykker

Vi fikk også prøve - men det er noen år til vi passer inn i
 hjelmene på brannstasjonen
Her får vi se alt det rare utstyret de har inne i brannbilen,
som gjør at de kan slokke branner og hjelpe til når biler har krasjet
Vi fikk prøve å sprute med brannslangen på blink - det var kult
Og det var råkult å ake i brannbilen, og han som kjørte prøvde sirenene også
 - og det bråkte skikkelig fælt, men var så moro!!

Vi avsluttet med seniordag i Gråbeinskogen i dag, torsdag. Der lekte vi, balanserte på linen og var på innsektjakt. Vi fant gær mange maur og noen edderkopper...

Hei, hva har jeg funnet her tror du??

Ehh, det er en edderkopp her og den løper rundt og rundt

Vi lurer litt på hva dette er for en raring vi... må nok lete mer i ei bok
Og alle insektene, de hadde vi i boksene og tittet på før vi satte dem ned i lyngen igjen, der de hører hjemme.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar